Unfinished business - Chanthal Hagedoorn
Blog Unfinished business

Unfinished business

’17 miljoen mensen, die schrijf je niet de wetten voor, die laat je in hun waarde’ hoor ik op de radio vanmorgen. Een variant op het oorspronkelijke nummer van Fluitsma en van Tijn, gezongen door Davina Michelle en Snelle. ‘Ik zou eigenlijk juist nu een arm om je heen willen slaan. Zoveel nieuws, zo stil is het op straat.’

En hoe indringend deze hele situatie ook is waar we nu met zijn allen in zitten…
Soms, heel soms, betrap ik mij erop, dat ik het hele corona gebeuren vergeet. Dat ik zo opga in wat ik aan het doen ben, nieuwe dingen aan het ontwikkelen ben, geniet om in alle rust op mijn kantoor te werken. Met mijn buurtjes in het hof waar mijn kantoor gevestigd is een praatje maak, uiteraard op 1,5 meter afstand… maar het voelt al een beetje als het “nieuwe normaal”.  Ik weet niet of dat nou erg is of ik er blij om moet zijn.

Mijn kinderen, mijn man, ik knuffel ze meer dan ooit. Natuurlijk mis ik het afspreken met vrienden en wanneer ik deze week jarig ben is het ook geen groot feest.
En nu is het Pasen. Ik vind het altijd een vrolijk en kleurrijk feest en het valt vaak rondom mijn verjaardag. We zouden anders naar mijn vader en vrouw, die net over de grens in Duitsland wonen, zijn gegaan. De kinderen missen hun opa en oma enorm. Dus ik ben er zeker niet blind voor. En natuurlijk geven wij ook thuisonderwijs aan onze kinderen dus het ontgaat niemand dat de situatie tegenwoordig heel anders is als normaal.

Maar ik merk ook een andere kant in mij. De kant van ‘wat wil ik nou doen’ en waar wil ik op ‘intunen’. Ik ben fan van Jinek en kijk graag naar haar programma, maar de laatste week laat ik het steeds meer links liggen. Ik merk een soort van corona-nieuws moeheid. Dit bedoel ik echt niet verkeerd. Ik sluit mijn ogen niet voor wat er gebeurd en hoe hard onze zorg momenteel aan het werk is. Maar ik kan er niet direct iets aan veranderen. Behalve me aan de richtlijnen houden en ik zei al, dat is voor mij al het nieuwe normaal.

Wat heb ik eraan om dagelijks om de oren gesmeten te worden met alle ziekte en – sterftecijfers? Ik weet dat het aan de hand is, ik neem mijn verantwoordelijkheid. Dat is het even voor nu. Liever tune ik dan in op wat me gelukkig maakt, op zaken die in mijn invloed liggen, waar ik graag wat wil doen.

Dat is voor mij creëren, motiveren en inspireren. Zo was mijn online 5-daagse in de eerste week van april een groot feest en zie ik wat voor mooie, prachtige, missievolle ondernemers we allemaal hebben. Zijn mensen ‘aan’ gegaan! En hoewel we nu geen Paasvuur hebben, het heilige vuur brandt bij velen van ons nog knetterhard van binnen.
Dát is waar ik op ‘aan’ ga. Blij ben ik met de groep die aankomende week gaat starten in De vliegroute naar een succesvol bedrijf.

Deze periode leent zich als vanzelf voor introspectie (een prachtig woord vind ik dat, overigens). Wat leeft er van binnen, waar heb je misschien nog unfinished business met jezelf en wat mag er ontstaan?

Bij mij kwam naar boven dat ik het graag goed wil doen. Voor mijn klanten, nog steeds evenzeer in business blijven en zo goed mogelijk het thuisonderwijs oppakken. Je snapt natuurlijk dat en, en, en natuurlijk niet zo goed samen ging. Nu, na een aantal weken hebben we onze nieuwe flow aardig gevonden, zo samen thuis. Er gingen wel de nodige strubbelingen en uitbarstingen aan vooraf. Met het accepteren dat ik en mijn man niet de schooljuf na kunnen bootsen (bij lange na niet 😉) en het blijven vertellen aan onze kinderen dat we begrijpen dat deze situatie voor hen lastig is en niet leuk is, ze hun juffen, vriendjes en vriendinnetjes missen en alle dagen nu op elkaar lijken. En vooral dat het niet perfect hoeft. Af en toe een lange neus trekken naar iets dat eigenlijk nog op het schoolprogramma staat, omdat het belangrijker is om het thuis goed met elkaar te hebben.

Dat graag goed willen doen, dat herken ik bij veel van mijn klanten. Op veel fronten. Dat is misschien een vrouwelijk trekje. En dat gaat niet. Nu niet, maar dit was eigenlijk nooit een goed idee. Perfectionisme is killing. Dus kijk alsjeblieft eens, als je dit nu (wat meer) los laat, wat ontstaat er dan bij jou?

Bij mij is het iets dat ik al een tijdje wil doen, wat me gewoon erg leuk lijkt en waar ik (nog meer) mijn eigen ondernemersverhaal wil delen. Met iedereen die ik hiermee kan inspireren, omdat echte verhalen altijd nog het meest waardevol zijn.
Ik kreeg vanmorgen een herinnering van facebook te zien. September 2017 had ik mijn toen nieuwe website gelanceerd. Daar ging wat aan vooraf en na die lancering is mijn bedrijf ook in een stroomversnelling gekomen. Een aantal mensen kent dat verhaal van dichtbij, maar de meeste mensen niet. Hoe dit zo is gekomen ga ik delen in de eerste aflevering van mijn….tromgeroffel… podcast! (Yes, het is heus! Heel veel zin in!!)
Het is er nog niet, dus nog even geduld. Maar heel gauw meer hierover.

Dat zijn zomaar pareltjes die ontstaan in mijn business door in te tunen op wat binnen in mij leeft. Wat voor mij belangrijk is, de moeite waard is. En dat deel ik heel graag met je.

Ik ben dan ook benieuwd wat er bij jou van binnen leeft. In ieder geval zal deze tijd en misschien deze Paasdagen nog des te meer, je hiervoor uitnodigen. Laat het er zijn.
Er komen ongetwijfeld prachtige dingen uit voort, ook al kun je ze nu misschien nog niet zien.

 

PS:

Dit zijn 2 manieren waarmee ik je kan helpen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

  1. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
  2. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
    Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven