Kleine dingen maken het verschil. - Chanthal Hagedoorn
Blog Kleine dingen maken het verschil

Kleine dingen maken het verschil.

Je bent zelfstandig ondernemer geworden en daarmee ben je begonnen aan de vervulling van je droom. Toch lukt het niet altijd om ook een succesvol bedrijf neer te zetten.

De vrouwen die bij mij komen zijn allemaal goed in wat ze doen.

Ze waren misschien zelfs uitmuntend toen ze nog in loondienst zaten en daarom zeiden ook veel mensen tegen ze ‘gaat je vast lukken, dat bedrijf’, toen ze voor zichzelf gingen beginnen.

Heel fijn natuurlijk dit soort opmerkingen. Want ik zie ook wel eens een niet zo supportende omgeving, maar daar wil ik het vandaag niet met je over hebben.

Hoe kan het dan dat mensen die jarenlang keihard hebben gewerkt, hebben geïnvesteerd in opleiding en kennis, toch geen succes hebben als zelfstandig ondernemer?
Hoe kan het dat wanneer je in loondienst zo succesvol was, je dit niet lukt in je eigen bedrijf?

Hoe lullig het ook klinkt, want er zijn meerdere factoren belangrijk in deze, toch is er 1 belangrijk ingrediënt, dat niet zichtbaar was zolang men nog in loondienst werkte.
En dat is om ‘gecontroleerd’ te worden en om “onder druk” doelen te behalen, zodanig dat je geen idee hebt hoe je jezelf moet leiden.
De meeste mensen werken nou eenmaal beter als er enige controle en druk op ze uit wordt geoefend, ook al zeggen we nog zo aan vrijheid te hangen of wars te zijn van controle.

De gewoonte dat je hierop leunde, zijn er in je eigen bedrijf niet meer. Op dat punt valt dus een groot gat. Ik denk ook oprecht dat de meeste (startende) ondernemers met dit stuk het meeste worstelen in hun onderneming. Dingen voor elkaar krijgen, ergens vaart achter zetten, een goede weekplanning organiseren en focus houden.

Als je je nou realiseert dat als het nog niet zo lukt bij je dit een direct resultaat is van jouw gewoonte. Dan weet je dus ook dat je deze gewoonte moet gaan vervangen voor een andere gewoonte. Hoe simpel kan het zijn?

Kleine dingen maken het verschil.

 

Kijk, veel kleine dingen lijken niet direct een groot verschil te maken. Het lijkt niet direct een probleem toch, als je een keer je wekelijkse of dagelijkse doelen mist. Het lijkt niet zoveel uit te maken hoeveel uur je nu precies werkt. Dat je ’s middags een uur eerder ermee ophoudt en ook al twee keer deze week om 09:30 uur bent begonnen in plaats van 08:30 uur. Maakt het nou echt zoveel uit of je nu de 3000 euro per maand verdient of de beoogde 3600 euro. Het is toch nog steeds een goed resultaat?

Echter, deze kleine dingen maken een immens verschil!!Begrijp alsjeblieft hoe deze kleine dingen een direct verschil voor je inkomen kunnen maken als je ook maar iets in bovenstaande herkent.

Daarom heb je je ook te richten op wat er nu gedaan moet worden en hier trouw aan zijn.
Als je weet dat je doelen en controle nodig hebt, creëer deze dan voor jezelf. Maak doelen, een plan en voel in hemelsnaam dat deze daadwerkelijk bijdragen aan jouw droom. Bepaal wat je maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse acties moeten zijn en vanaf dat punt laat je het los.
Je bent niet de gehele dag vanuit geïnspireerde actie en in verbinding met je droom bezig, dat kan gewoon niet. Maar omdat je het aan de voorkant wel hebt bepaald, heb je dus dat plan met je dagelijkse to do’s. Dat is ‘your only job’. En zoek iemand die je desnoods accountable houdt voor je to do’s en je plan. En die vooral bereid is om je een schop onder je kont te geven indien nodig. 😉 Dat wat je namelijk nu iedere dag doet en laat zien, bepaalt of je leven middelmatig of met rijkdom en succes zult zijn.
Daarvoor hoef je geen buitengewoon moeilijke dingen te doen, het is juist belangrijk om gewone dingen buitengewoon goed te doen. 😊 Nu hoor ik je denken. ‘Ja maar, hoe zit het dan met mijn vrijheid om zelf nog enigszins mijn dagen te mogen bepalen’.
Ik denk dan. Maar die heb je toch al bepaald, toen, aan de voorkant, toen je zei wat je wilde met je bedrijf en waar je voor ging? Dan hoef je er toch niet steeds weer opnieuw over na te denken. Bedenk een plan en stick to that. Al dat andere is zo ontzettend vermoeiend voor jezelf en kost je onnodige energie en hoofdbrekens. Discipline heeft niks te maken met een beperking op vrijheid. Dat vind ik namelijk ronduit een excuus om jezelf ergens mee weg te laten komen.

“Vrijheid staat niet gelijk aan kunnen doen wat en wanneer je maar wil. Vrijheid is de discipline hebben om de dingen te veranderen, die je je voorgenomen hebt.”
– Bodo Schäfer –

Want hoe vrij voel je jezelf, als zaken steeds maar niet lukken in je bedrijf of succes uitblijft? Fijn dat je je dagen inricht zoals je wilt, toch zul je een slecht gevoel over jezelf krijgen hoe langer deze situatie voortduurt. Dus ook al beweer je dan vrijheid te ervaren, in werkelijkheid voel je je ellendig.

Voornemens dienen namelijk omgezet te worden in doelen. Zonder doelen hoef je je namelijk niet gedisciplineerd op te stellen. Het is bekend dat hoe concreter onze doelen worden geformuleerd, hoe sterker we geneigd zijn om aan ons plan te houden. En hoe duidelijker we ons doel aan de voorkant kunt voorstellen, hoe minder discipline we nodig hebben. Dat brengt me bij het woord ‘passie’. Of zoals ik liever ervoor kies ‘bevlogen’. Hoe bevlogener je bent, hoe makkelijker het wordt. Krijg je toch nog die geïnspireerde of bezielde actie. 😉 Ga je vliegen!

Wil je nu weten wat er in mijn beleving nodig is wat jij als eerste in jouw bedrijf op orde hebt te brengen en wil je mijn 7 stappen horen die ervoor nodig zijn om je bedrijf nu echt goed van de grond te krijgen? Hoe je jouw bevlogenheid mag doorvertalen naar jouw concept en dit koppelen aan een plan? Dat ik je help met het optuigen van structuren en een strategie?

Doe dan mee met mijn online workshop vrijdag 19 juni a.s. van 13:30 – 16:30 uur. Klik hier voor alle informatie en aanmelden. Het is het laatste wat ik organiseer voor mijn zomervakantie, dus als je nu echt wilt doorpakken met je bedrijf is dit de workshop die je niet wilt missen en lig jij straks ook relaxt in je hangmat!

Let’s fly high together!

 

Dit zijn 2 andere manieren waarop ik je kan helpen met het opbouwen van een succesvol bedrijf:

  1. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
  2. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
    Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven