Waar jouw klant naar snakt - Chanthal Hagedoorn
Blog Waar jouw klant naar snakt

Waar jouw klant naar snakt

10 reflectievragen voor jou.

Zo hey, dat is even geleden! 5 juli schreef ik mijn laatste blog aan je voor de zomervakantie, waar ik terugblikte op het afgelopen half jaar en aangaf dat je mijn Zoete Zinnen even van mijn hand zou moeten missen.

Daarna ben ik de zomer en vakantieperiode ingedoken samen met mijn gezin. We hebben twee heerlijke weken in Frankrijk gehad, hebben onze tuin helemaal vernieuwd (incl. dito loungeset! ;-0) hebben heel veel gezwommen met het warme weer en ik heb gelezen, gemijmerd, een paar online cursussen gevolgd en mijn Hoogvliegers Podcast gelanceerd! Dus ja, ik heb niet helemaal stil gezeten maar ik heb me wel helemaal terug getrokken naar mijn inner being. En deze mix was voor mij één perfecte lange zomer. Ik heb volop genoten en ik hoop dat jij hetzelfde kunt zeggen.

Ik geloof ook dat dit voor het eerst was dat ik mijn laptop niet eens mee had op vakantie, ik wilde echt even niks, juist omdat ik vaak zo keihard ‘aan sta’ de hele tijd, wat ik meestal overigens heel geweldig vind. Meestal krijg ik in rust en in een andere omgeving vaak goede ideeën en daarom lonkte het idee van mijn laptop mee toch even, maar ik voelde dat ik dit niet moest doen.
De ideeën kwamen wel hoor, maar ik hoefde ze niet direct uit te werken en mijmerde ik juist wat over deze ideeën, mocht het eerst nog even verder ontstaan in mijn hoofd en lijf.

In mijn laatste Zoete Zinnen schreef ik aan je dat we als gezin best een intense periode achter de rug hebben en het was fijn zo samen even op te laden, even niks te hoeven, terug te kunnen blikken en ons voor te bereiden op het komende half jaar. Onze zoon begint morgen op zijn nieuwe school in groep 7 en wat ben ik dan trots op hem. En net zo goed op onze dochter die naar groep 4 gaat en deze zomer voor mijn neus zo is gegroeid. Businesswise was het voor mij ook heel goed om even los te laten deze zomer.

Meer en meer kom ik tot de ontdekking dat grootser ondernemen niet zo zeer heeft te maken met meer doen. Hiermee bedoel ik niet perse harder werken, want dat is iets wat ik altijd al zeg, je hoeft niet perse harder te werken, als wel effectiever. Daar zijn strategieën waar je op mag leren leunen heel fijn voor. En toch bedoel ik hier nog iets anders. Het is het zo vertrouwen op je intrepid message. Intrepid. Ik vind het zo’n mooi woord. Het betekent zoiets als onverschrokken, stoutmoedig, gedurfd of in het Engels bold, gutsy, high-spirited en fearless. Van hieruit komen de rake boodschappen en kun je jouw business met veel meer ‘ease’ doen.

Voor degene die mij goed kennen. Rustig aan hier, ik bedoel niet ‘with ease’ als in niks doen of dat er geen acties verbonden hoeven te worden aan ideeën of dat enkel een bold message voldoende is. 😉 Het is juist dat je zult merken dat van hieruit veel meer geïnspireerde actie zal ontstaan. Juist als je volledig op jezelf vertrouwt. En dat lukt makkelijker als je af en toe de tijd neemt en even stil staat of je jouw hoogste waarheid nog wel spreekt. Of je nog wel werkt op de manier waar je hart van in de fik gaat. Als het nu nog niet zo flowt in je bedrijf, dan is dat heel vaak omdat je jezelf op een plek neerzet die geen recht doet aan je output en je nog niet ten volle gaat staan voor dat waar je een ander echt mee kan helpen. En dus help je jezelf en je business daarmee vanzelfsprekend ook niet.

Het vergt moed en lef om dit in te zien van jezelf. Hoewel we ons bedrijf vaak als een stuk van onszelf zien, helpt het wel degelijk om soms heel bewust even afstand te nemen. Hoe help jij jouw bedrijf het beste? Dat kun je van een afstand natuurlijk veel beter beoordelen dan dat je middenin dat bedrijf, in de kern blijft opereren.

Daar helpt dus een zomerbreak fantastisch voor. En als je jezelf deze reflectietijd nog niet hebt gegund, maak er a.s. week dan eens bewust tijd voor. Plan het in je agenda, anders doe je het niet. (yup, I know you). Maar de antwoorden die je hieruit verkrijgt kunnen zo helpend zijn en geven richting aan de maanden die voor je liggen.

Om je op weg te helpen heb ik hieronder 10 reflectievragen voor je:

 1. Hoe gaat het met je bedrijf? (gewoon, een simpele vraag waar echter vele antwoorden op mogelijk zijn. Wat komt er als eerste in je op?)
 2. Sta je nu met je bedrijf medio 2020 waar je wilde staan? (En koppel hier nu niet direct verklaringen aan vast of wijs naar de corona maatregelen, you can do better than that. Geef gewoon open en eerlijk antwoord).
 3. Wat heeft jouw bedrijf het afgelopen half jaar gegeven en vooral aan wie? (welke acties, events, trainingen, workshops etc. heb je gegeven en welke inspiratie heb je gedeeld en met/voor wie?)
 4. Heb je het idee dat je hierin de beste versie van jezelf hebt laten zien?
 5. Welke resultaten hebben jij en je bedrijf behaald?
 6. Welke verklaringen of conclusies kun je trekken als je bovenstaande antwoorden met elkaar vergelijkt? (eerlijk?!)
 7. Waar laat je jezelf (te vaak) mee wegkomen? (en help je dus de groei van je bedrijf echt niet mee).
 8. Spreek en deel jij jouw intrepid message? Hoe doe je dit, in welke mate?
 9. Wat of wie is er nodig om jouw bedrijf het beste voort te helpen?
 10. Wat of wie heb jij nodig om de persoon te worden om in jouw next level te stappen?

Ik weet zeker dat je vanuit deze vragen een aantal inzichten zult opdoen. Maar inzichten alleen zijn niet voldoende. Dat weet jij. Dat weet ik. Daarom ga ik je helpen. Om die inzichten ook te koppelen aan een plan. Want er zijn meerdere vragen die ik belangrijk vind maar hierboven niet genoemd heb (anders wordt het lijstje zo lang 😉), een vraag, die ik aan vraag 3, 4 en 8 kan koppelen, is ‘hoe vaak’? En hierin zit een heel belangrijke sleutel, voor iedereen die (nog) een (groter) succes van haar bedrijf wil maken.

En dat doe je gewoon makkelijker en simpeler, met meer ease, als je naast strategieën (dus gewoon een kei-goed plan) leert vertrouwen op jouw intrepid message, want dat is waar jouw klant naar snakt. For you to come forward.

Net zoals ik nu zijdelings in deze zomerperiode berichten van klanten voorbij komen op social media of wat ze in mijn besloten klantengroepen of app aan successen delen en dan gaat er een vreugdevonkje door mij heen, wauw wat zetten ze een stappen en wat gebeurt er veel met iedereen. Prachtig om te zien.

Dit kun jij ook. Echt. Houd daarom de week van 14 t/m 17 september in de ochtenden alvast vrij. Want ik ga je helpen en iets heel tofs met en voor je doen, zodat je de kracht van dit alles zult gaan ervaren. Zet dus alvast een dikke kruis in je agenda deze ochtenden en ga all-in met mij. Soon more!

Voor mij was deze zomerperiode dus heerlijk. Ik ben helemaal opgeladen en ben mega excited over al die ideeën die eerst als zaadjes zijn geplant in mijn brein en waarvan ik nu weet dat de tijd rijp is. Naast de week van 14 september ligt er namelijk nog veel meer moois in het verschiet. Zo komt er een heel gaaf event dit najaar, in navolging op mijn eerste live event van vorig jaar (daar vertel ik je nog veel meer over Big Business with Ease) en start ik dit najaar eveneens met een nieuwe ronde van mijn programma De vliegroute naar next-level ondernemerschap. De eerste aanmeldingen zijn zelfs al binnen en ik heb er verder nog niks over gecommuniceerd. Daarom vertel ik het je hier alvast. Want wil jij nu vrijblijvend een match-gesprek met mij, dat we even praten over jouw bedrijf, waar jij naartoe wilt en ik je de ins & outs van dit mooie programma vertel? Laat dan hier je gegevens achter. En verder als eerste even een dikke kruis in je agenda voor volgende maand he? Want ik reken op je 14 t/m 17 september, soon more!

Ennuh… kun je nu niet wachten om mijn meest eerlijke learnings te horen? Natuurlijk deel ik ze in de week van 14 september met je, maar mijn net gelanceerde Hoogvliegers Podcast geeft je vast voor nu al voer genoeg.

Mocht je net zoals ik weer gaan opstarten met je business, gaan je kinderen weer naar school en beginnen ook hierin weer routines, dan wens ik je daarbij veel succes en fun! En heb je nog vakantie, enjoy!

 

PS:
Dit zijn 3 manieren waarmee ik je kan helpen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

 1. Luister hier mijn Hoogvliegers Podcast. En vind je het tof? Abonneer je dan gelijk en laat hier even weten wat je ervan vond, thanks! 😊
 2. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
 3. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
  Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven