New level, new devil. - Chanthal Hagedoorn
Blog new level new devil

New level, new devil.

Afgelopen week stuurde ik een app naar mijn coach. Een spraakbericht. Ik, die normaal gesproken niet snel om woorden verlegen zit, zat enorm te hakkelen en te stotteren. Dus ik hoopte maar dat ze mijn bericht goed begreep.

Ik had namelijk mijn doel en plan voor 2021 met haar in de steigers gezet begin deze maand, en het was nu aan mij om dat plan verder uit te werken. En met die uitwerking kwam ik mijzelf even keihard tegen. Dat omzetdoel leek namelijk ineens zo gigantisch. Van mijn euforie tijdens ons gesprek merkte ik nog maar vrij weinig. Mijn twijfel groeide met de dag, beken ik hier heel eerlijk.

Nu had ik afgelopen week ook een heel volle week en doordat het mijn laatste werkweek voor de kerstvakantie was wilde ik ook graag nog een aantal dingen afronden en alvast klaarzetten voor januari. Tel daarbij op dat ik in december, en zeker nu met de strengere lockdown, een beetje wiebelig en emotioneler ben als anders en dan heb je het plaatje denk ik wel compleet. 😊

Dus in deze drukte van de afgelopen week stuurde ik mijn coach een spraakbericht. Ik zal je de details besparen, maar het was in de strekking van ‘hoe kan ik dit ooit bereiken’, ‘wat een bak met werk om deze nieuwe dingen op te tuigen’ en ‘ik heb nu al geen tijd, laat staan…’. Enzovoort, enzovoort. Kortom, ik zag het niet.

Toen ik deze app later terug luisterde, klonk ik haast in paniek. Ze stuurde me een bericht terug ‘Chanthal, ik zie dat je bericht bijna 10 minuten duurt, ik kom er morgen op terug’. Dus ik een hele lange dag wachten…. Nee hoor, ik was druk met van alles en nog wat, dus ik had hier eerlijk gezegd niet de tijd voor om me nog verder in mijn gedachtegang te verliezen. Ik besloot dat ik het maar even los moest laten. En dus werkte ik mijn week af en kon op vrijdagmiddag mijn kantoor afsluiten voor 2 weken vakantie. En daarmee viel de rust in.

 

New level, new devil.

 

Op zaterdag liep ik een rondje door het park en toen dacht ik opeens ‘Chanthal, you chicken, waar ben je nu zo bang voor?’ Wat is dit nu opeens voor paniekzaaierij…. Ik wist het wel. Want de getallen, het strategische stuk erbij bedenken had ik zelf al lang gedaan, daar schrok ik niet eens zo heel erg van. Maar ik weet dat dit omzetdoel en de nieuwe plannen die ik heb en wil neerzetten, iets anders van mij in mijn bedrijf gaan vragen. Van mij als persoon. New level, new devil, is een mooie quote. Nou, ik kan je vertellen de devil is er al wanneer ik nog niet eens aan het nieuwe level begonnen ben, ha ha! 😉

Dus ik appte mijn coach nog maar eens en zei dat ik het allemaal al veel duidelijker voor me zag, dat ik een heel volle week had gehad en me kon voorstellen dat ze er geen touw aan kon vastknopen, van mijn hele spraakbericht.

Daar kwam haar antwoord. Dat ze dit al wel vermoedde en daarom nog niet direct geantwoord had (tuurlijk, dank u! 😊) en dat dit zo ontzettend herkenbaar is. Wanneer je het even niet overziet allemaal dat je dan als eerste dat omzetdoel of plan weer wilt aanpassen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet wat nodig is. Want ja, dan schiet ik weer direct terug naar mijn veiligheid en dat is natuurlijk helemaal niet wat ik wil.

Zelf vraag ik zo vaak aan mijn klanten of ze hun angst of hun verlangen voorrang willen geven, en dat dit iets is waar je een keuze op kunt maken.
Dus tijdens die wandeling maakte ik een nieuw besluit. En voelde ik hiermee de rust neerdalen en het vertrouwen in mij groeien. En sta ik nu te popelen om met dat plan aan de slag te gaan.

Wordt het makkelijk? Nee, dat denk ik zeer zeker niet.
Zal ik dat plan of mijn coach nog eens vervloeken? Ja, dat denk ik zeer zeker wel. 😊

En toch is dit wat ik wil. Ergens een voornemen op nemen doe ik dus niet aan. Nee, ik neem een besluit, dat in eerste instantie gestoeld is op een krachtige intentie.
En dan volgt dat plan. Want ik weet dat het plan de uitvoering is van dit hele bovenstaande proces. En dat ik wil blijven lopen met dit plan, al lang nadat de intentie waarmee ik dit heb besloten vervlogen is. Ik het bijltje er misschien wel bij neer wil gooien.

En ik kan me zo voorstellen dat je in bovenstaande verhaal iets herkent.
We zijn allemaal mensen en ik ben niet anders dan mijn klanten of als jou. Ook ik heb mijn angsten en belemmerende overtuigingen. En je kunt voor jezelf zaken maar beperkt zien. Daarom laat ik mij ook coachen. Mijn coach ziet al voor mij waar ik naartoe mag groeien. Dat weet ik, want ik zie dit ook voor mijn klanten. Ik zie hun struggle ook, vier hun successen mee en help ze weer op hun pad als ze afgedwaald zijn.

Wat ik dan ook wil zeggen, is dat ik hoop dat je mensen om je heen hebt die je helpen, waar je bij terecht kunt, waar je jouw business vraagstukken kunt neerleggen maar ook je hart mag laten spreken. Een goede coach hebt die je meehelpt je draken te beslechten, omdat je anders jezelf onnodig lang vertraagd of zelfs beslissingen neemt die gestoeld zijn op angst of overtuigingen die niet waar zijn. En hiermee doe je jezelf pas echt tekort.

En hoewel ik dus nu ontzettend de belofte voor 2021 voel, houd ik me nog even in de luwte en is ‘slow’ het devies voor de rest van december.

Ik hoop zo dat jij ook even terug kunt schakelen. Omdat we als ondernemers vaak maar doorhollen, ons ontzettend verantwoordelijk voelen en onszelf heel vaak op de laatste plek zetten. En de beste ideeën en plannen komen toch vaak in rust, in ontspanning. Daarbij is opladen echt van enorm belang en in mijn beleving in onze Westerse maatschappij enorm ondergewaardeerd. ‘So, let the slow come in’.

Een dikke vette shout out naar jou!

 

Dan nu, om mijn laatste blog van het jaar te besluiten, een dikke vette shout out naar jou!

Het afgelopen jaar heb je weer je best gedaan. Om bij te dragen. Sta je op voor jouw dienst of product. Met succes, of soms wat minder.
Wat was het een gek jaar en wat werden we met zijn allen op de proef gesteld.

Weet dat wat jij doet uitmaakt, ertoe doet. JIJ doet ertoe. Maakt verschil voor een ander.
Ook al voelt het in de waan van de dag niet altijd zo. Ga door, geef niet op. Weet dat alles groei is, met diepe dalen en hoogtepunten.

Hoe meer je kunt zien dat this all part of the game is, hoe makkelijker het voor je gaat worden.

Wees jezelf, want dat is de energie waarop de meest mooie klanten naar jou toe zullen bewegen.

Voor nu wens ik je rust, verstilling en liefdevolle momenten toe.

Fijne kerst en een sprankelend nieuwjaar gewenst. Fijn dat je hier bent en mijn blogs leest.
Dankjewel en tot in 2021!

Ik hoop dat je dan weer met me meevliegt.

Liefs,
Chanthal

 

  • Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waardeomslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
  • Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
    Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven