Een business bouw je door te doen - Chanthal Hagedoorn
Blog 20 januari 2020

Hoeveel fouten je ook maakt en hoe langzaam je ook vooruit komt, je loopt altijd voor op iedereen die niks probeert.

Afgelopen vrijdag had ik mijn tweede en laatste strategiedag van het jaar. Van het jaar, dat lees je inderdaad goed. Heel soms doe ik er in juni/juli nog een, maar die kans is klein.

Iedere deelnemer krijgt individuele aandacht en afgelopen vrijdag had ik een groep die ontzettend betrokken was en volop mee dacht voor de ander. Ik zet je op scherp deze dag en dat vraagt wat van mij, maar ook van de deelnemers. Het leuke is wel dat wanneer een ander op de hotseat zit, je voor jezelf hier vaak ontzettend leerzame lessen uit haalt. Het maakt ook dat ik met de eerste mensen vaak wat meer tijd nodig heb dan met de mensen aan het eind.

Desalniettemin liep ik behoorlijk uit. Dat is wellicht een puntje dat aandacht behoeft. Maarja, wanneer ik op dreef ben gaan we door. En wat mij betreft de hele avond nog… 😉 Hoe fijn is het dan om deelnemers te hebben die hier niet over klagen en zelfs nog de borrel op het einde meedoen (en ook helemaal goed voor wie naar huis is gegaan natuurlijk).
Hoewel een ieder er in eerste instantie natuurlijk voor haarzelf zit, merk ik altijd weer met dit soort dagen hoe fijn de verbinding is. Dat je als ondernemer het proces van de ander snapt, ook al heb je een totaal andere business. En juist vanuit die frisse kijk ook een ander voorthelpt.

En dan krijg ik meteen een dag erna al meldingen: “ik heb deze en die url’s geclaimd”. Of deze: “Ik krijg een appje van iemand die geïnteresseerd is in een online programma van me dat er nog niet is. Voor de strategiedag zou ik het hebben laten gaan, nu zorg ik er voor dat het instapmoment er zeer binnenkort komt en maak ik het wel ‘on the go’”.

En dat maakt me nu zo’n blij mens. Dat ik mensen in de actiestand mag zetten. Ze kan verbinden met andere inspirerende ondernemers en waar dromen overgaan naar ideeën en vervolgens concrete plannen en strategieën. Daar heb ik maar één woord voor: Magisch! 😊

En echt, hoe snel je wilt gaan. It’s totally up to you and everything is ok. Ik kijk altijd heel scherp naar wat een ondernemer wil doen, qua omzet, winst en aantallen die hiervoor nodig zijn, om vervolgens te kijken naar het verdienmodel en het werk dat er in mijn beleving voor nodig is om daar te komen waar ze wil zijn. Kun je dan daadwerkelijk die hoeveelheid aan acties doen die nodig zijn om van punt a naar punt b te komen. Hoe sneller je kunt implementeren en hoe meer je het verkoopproces naar voren durft te trekken, hoe sneller je bedrijf groeit.

En ik bedoel hier pertinent niet mee dat het snel moet gaan. Nope, jouw tempo. Als jij maar duidelijk bent en kiest, dat geeft aan hoe we jouw route gaan uitstippelen. Nu denk ik dat er best veel ondernemers zijn die de zaken maar blijven overdenken en van hieruit niet verder komen. Want een business bouw je door te ‘doen’, niet door steeds met je ideeën in je hoofd te blijven rondlopen en het vervolgens ‘stuk te denken’.

“Hoeveel fouten je ook maakt en hoe langzaam je ook vooruit komt,
je loopt altijd voor op iedereen die niks probeert.”

Ik geloof echt dat je door te gaan op je pad, uit het nest te springen en te geloven dat je het vliegen onderweg naar beneden wel leert, het snelste leert. Dat is wat anders als je vleugels nog aan je lijf geplakt zitten en je dan uit het nest wordt geduwd, dat zou ik nooit doen. Maar als je weet dat je jouw vleugels hebt, gebruik ze dan ook. Fladder ermee en zie eens wat er gebeurt.

Het is meer dan je nu voor mogelijk houdt, geloof me. Ik zie het keer op keer en het brengt iets in beweging. Ook al maak je onderweg fouten (hoort erbij!), gaat het langzaam of zelfs niet gemakkelijk, je loopt altijd voor op iedereen die niks probeert. Bovendien ontstaat er vaak nog iets anders wanneer je gaat en jouw boodschap laat horen. Iets van aantrekkelijkheid waar mensen zich maar wat graag aan ‘laven’. Want we hebben allemaal behoefte aan voorbeelden en verbinding. Want wat je ook maar met je bedrijf doet. De grootste beloning is als je een ander echt ergens weet te raken, in contact staat en de ander kunt voorthelpen.

Dat is wat wij mensen willen en het is een universele behoefte.

Daarom vind ik dit soort dagen zo gaaf. De dames willen allemaal contact met elkaar houden, er werden al contacten in elkaars netwerk uitgewisseld en dat maakt zulke dagen nog waardevoller dan je in eerste instantie had verwacht. Ik kom dan moe maar vervuld thuis en geniet dan extra van het weekend en de verbinding met mijn gezin. En dat, hoe cliché het ook mag klinken, maakt dit verhaal rond.

 

PS, nog een paar tips voor jou:

  1. Iedere week staat er een nieuwe podcast aflevering voor je klaar.
  2. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
  3. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
    Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven