Dust yourself off & fling your magic powder around. - Chanthal Hagedoorn
Blog dust yourself off

Dust yourself off & fling your magic powder around.

Op de scheurkalender die bij ons op het toilet hangt, staat dit weekend de volgende quote:

“Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheden om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukking beschouwen.”
– Albert Einstein –

De afgelopen week was een feest met de ondernemers in mijn online 4-daagse Pak de regie. Wat zijn er veel kwartjes gevallen, inzichten ontstaan en zijn de mensen hard bezig geweest om hun plan voor 2021 in de steigers te zetten. Wat hier vooral voor nodig is? Knopen doorhakken. Jezelf en je bedrijf serieus nemen. En weten waar je goed in bent en hier vol voor gaan staan.

Dit leverde soms ook pijnlijke inzichten op bij de deelnemers. Zo kwam iemand erachter dat ze door haar omgeving en haar eigen partner, nooit echt serieus is genomen. Of zo was er iemand die met iemand samenwerkte en ze moest toegeven dat dit helemaal geen vruchtbare samenwerking was. En nog weer iemand anders vond haar idee wat ze eigenlijk wilde doen zo moeilijk om dit echt te gaan doen, omdat ze in heel iets anders was opgeleid maar wat haar echt niet gelukkig maakte. Toch te kiezen voor dit en dit voorrang te geven, zou ergens voelen als een mislukking voor dat andere. Als falen naar haar omgeving, die dan zou kunnen zeggen ‘kijk, het is haar niet gelukt, nu gaat ze (weer) iets anders doen’.

Toen ik die quote dus vanmorgen zag hangen, moest ik aan een aantal ondernemers en hun inzichten denken. Dat je in het ondernemerschap er ook niet aan ontkomt om beoordeeld te worden, ook als je denkt dat dit niet zo is. Men denkt nu eenmaal iets van je. Maar dat je er wel zoveel mogelijk voor kunt zorgen dat je beoordeeld gaat worden op die kwaliteiten waar je ook beoordeeld op wilt worden.

Dat vraagt moed, keuzes maken en gaan lopen op je pad.

Wat ik zie, is dat deze ondernemers steeds dichter bij zichzelf uitkomen. Steeds beter weten wat bij hen past en hoe ze willen ondernemen. En dit hoort net zo goed bij de regie pakken.
Dat je steeds beter weet waar jouw kwaliteiten liggen en dit met de wereld mag delen. Jouw why, jouw grote waarom je iets doet, op een groter podium mag zetten.
Dat je ervoor zorgt, juist wanneer je het niet uit je directe omgeving ontvangt, je andere supportive people om je heen verzamelt, die er no matter what voor je zijn en jouw doelen, maar vooral jouw why, begrijpen.

Wat ik vandaag dan ook tegen je wil zeggen. Geloof een beetje meer in jezelf. Dat je het kunt. Dat je iets moois te bieden hebt. En dat jouw goud vaak verborgen ligt onder iets dat voor jou vanzelfsprekend is, maar juist is wat een ander zo nodig heeft. Ook al ben je eens veroordeeld in het verleden of waren er kritieken.

 

Dust yourself off en fling your magic powder around.

 

Want dan ontstaan de mooiste dingen. Die heel erg in de kern bij jou passen. Bij jou horen. Wat al lang voor je neus staat. Maar als je daaraan voorbij kijkt, omdat je denkt dat je iets anders hebt te doen of wordt verwacht van je, of hoe je ziet dat concullega’s het doen, ga je voorbij aan je eigen kracht, creativiteit en eigen woorden waar nou net de wereld zo naar smacht.

Zo heb ik al vele ondernemers mogen helpen. Ik bedenk het concept niet voor ze, moet je weten. Ik haal naar boven wat er al zit, geef ze een duwtje in dat ze echt dat gouden draadje mogen volgen. Dat zich, soms langzaam, soms snel, maar zeker zal ontrafelen tot een explosie van gouden regen.

Nu ik het er zo over heb, zo is diezelfde scheurkalender waar de quote van Albert Einstein in stond en ik hier in dit blog noem, ook ontstaan. Het is de LeesLiever scheurkalender van Hanneke Cents. Hanneke is taal-lees-spelling specialist en begeleidt kinderen met lees -en spellingproblemen. Ze ervaart elke dag dat leesplezier vaak ondergeschikt is aan leesprestaties. En vanuit deze missie en bevlogenheid is de scheurkalender ontstaan. Ik deel het hier graag met je. Als voorbeeld om jou te stimuleren ook te gaan staan voor daar waar je ten diepste in gelooft, want hieruit ontstaan de mooiste dingen. En mocht je nu nog een superleuke scheurkalender zoeken voor 2021, die inspireert, motiveert en stimuleert, met boekentips, leesadvies, wist-je-datjes, denkvragen en nog veel meer… bestel dan nu jouw exemplaar voor 2021 (ook leuk als sinterklaas of kerstcadeautje!).

En denk je nu. Ja, ik wil ook zo voor mijzelf gaan staan. Weet je dat het tijd is om nu echt door te pakken en wil je jouw bedrijf naar een hoger plan brengen? Dan heb ik 2 dingen voor je:

  1. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
  2. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
    Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven