De weg naar succes is zelden geasfalteerd. - Chanthal Hagedoorn
Blog De weg naar succes...

De weg naar succes is zelden geasfalteerd.

26 Maart 2017

Zondagmiddag. Ontspannen hang ik op de bank. Er zijn tijden geweest waar ik op zondag niet zo uitkeek naar de week die voor mij lag. Soms zelfs echt geen zin had. Maar me wel altijd inzette voor het werk dat ik deed. Me verantwoordelijk voelde. Deed waarvan ik dacht dat ik het moest doen. Gelukkig was dat gevoel er zeker niet iedere dag en heb ik ook in superleuke banen gezeten.

Toch knaagde het soms.
Voelde ik dat ik meer kon betekenen wanneer ik niet vastzat in een systeem van een organisatie of team dat niet helemaal voor mij werkte. Interessant vond ik dat ook om te zien en te merken. Want ik kon vaak precies mijn vinger op een zere plek leggen. Wat niet goed werkte in een organisatie of team of wat juist wel.

Voelde relaties tussen mensen aan. Een kracht en het heeft mij in verschillende functies veel gebracht. Ik diende daarom ook eerlijk naar mijzelf te zijn toen ik de zere plek bij mijzelf kon aanwijzen. Ik was op zoek naar ruimte. Ruimte voor mijzelf en om mijzelf te kunnen ontwikkelen in dat stukje kracht wat al zo van nature in mij zit. Daar ten volle voor gaan staan.

Spannend was het wel. Mijn eigen bedrijf starten, in 2011. In de crisis periode nota bene. Collega’s vonden het dapper.
Amper een jaar na dato stond datzelfde kantoor nagenoeg leeg. Een grote reorganisatie.
Zekerheid heb je nergens. Het heeft mij gelukkig nooit zoveel gezegd. Mijn dromen wel. Durven en doen. Vertrouwen en bouwen aan mijn bedrijf.

De afgelopen jaren heb ik honderden mensen mogen begeleiden. Eerst in mijn praktijk, nu in mijn werk als businesscoach. Naar ondernemen met meer vertrouwen, rust, plezier en daadkracht. Heb ik ondernemers mogen begeleiden met het bouwen van een stevig fundament en hebben deze mensen keuzes gemaakt in hun leven. Voor hun bedrijf en relaties. Het weten wie je bent, waar je vandaan komt en vooral waar je naartoe wilt. Prachtig vind ik dat om te zien! Het is de voorloper van een sterk concept en daarop bouw ik graag verder naar positionering en strategieën.

29 Maart 2020

Zondagmiddag. Ontspannen hang ik op de bank. Ook nu kijk ik uit naar de week die voor mij ligt. Morgen start mijn gratis online 5-daagse Je bedrijf nu echt van de grond. We zijn inmiddels met meer dan 1000 leden in de groep, fantastisch!

Dat wil niet zeggen dat ik niet begrijp dat veel ondernemers op dit moment misschien wat minder uitkijken naar de week die voor ze ligt. Omdat ze het moeilijk hebben. Hun business misschien wel helemaal stil is komen te liggen. Ze zoeken naar andere manieren of doen juist van schrik helemaal niks meer.

Het raakt mij ook, net zo goed. Maar ik weet hoe ik business moet bouwen en ik weet hoe ik anderen hiermee kan helpen. Dat is de zekerheid waar ik op wil varen. De zekerheid in mij. Niet om wat om mij heen gebeurt. Dat betekent niet dat ik oogkleppen op heb en de boel wil bagatelliseren. Maar juist nu wil ik er zijn voor ondernemers.

Ik kan je laten bungelen. Of ik kan je helpen. Welke is dan meer aantrekkelijk? Die keuze is niet zo moeilijk. En zo is het voor jouw klant net zo. Met welke problemen jouw klant bij jou komt, die zijn nu niet opeens weg door alles wat er om ons heen gebeurt. En misschien kun je jouw business niet op precies dezelfde manier doen als dat je normaal doet. Maar, wat kun je nog wel doen? Daar ligt je uitdaging en daar liggen je mogelijkheden. Vraagt dat wat van je? Zeker weten.

 

“De weg naar succes is zelden geasfalteerd”

 

Maar net zoals ik destijds mijn bedrijf ben gestart in de crisisperiode van 2008-2011, we ons huis wilden verkopen maar dat helemaal niet kon want het stond onder water, de wasmachine stuk ging en ik wel kon huilen van dankbaarheid dat we er een kregen van mijn ouders (mijn vader zit in die handel)… nam ik me voor om mijn stinkende best te doen voor mijn bedrijf. En dat heb ik gedaan. Waardoor ik er nu, jaren later, een stuk beter voor sta dan toen, financieel gezien. Maar net zo goed qua ontwikkeling. Want zoals ik op die zondagmiddag in 2017 al schreef, toen ik al enkele jaren aan het ondernemen was en mijn bedrijf flink groeide, had ik mijzelf zo ontzettend ontwikkeld. Kansen aangegrepen, mijzelf behoorlijk moeten stretchen.

Het ondernemerschap is de ontwikkelings-TGV naar jezelf, zeg ik altijd. En ik meen het ook. Waar ik in bepaalde banen in loondienst best goed was in wat ik deed, had ik nooit het gevoel dat ik echt excelleerde, om het zo maar te zeggen. En dat had te maken met een stuk drive en passie, om zaken te mogen vormen zoals ik iets zag, iets helemaal eigen maken. En het is zo gaaf om te zien dat je van helemaal niets, iets kunt maken. Jouw bedrijf bouwen. Iets kunt bewerkstelligen bij een ander, vanuit een heel kort lijntje. Waardoor deze persoon weer wat moois creëert. Er een ripple effect ontstaat.

Deze week kreeg ik wat vervelende reacties op mijn lopende advertenties. Waar ik het vandaan haalde om nu een online challenge te organiseren dat mensen aanmoedigt om in deze tijd voor zichzelf te beginnen. Hoewel ik het inmiddels gewend ben dat wanneer je online van je laat horen je ook tegenreactie krijgt, doet het me wel een beetje pijn. Zeker omdat dit soort reacties zonder enige nuance worden geschreven. Als je ondernemer bent, of wilt worden, of misschien net bent geworden, dan ga ik ervan uit dat je dat niet doet omdat ik je daartoe oproep. Het is iets wat uit jou komt, wat jij er wilt laten zijn. Waarmee jij wilt bijdragen aan een mooiere wereld. Dat ik ondernemers help is nu eenmaal wat ik doe, waar ik goed in ben. Dat is mijn business. We zijn allemaal ondernemers en doen ons stinkende best, crisis tijd of niet. Je ziet zoveel meer solidariteit nu ontstaan naar elkaar, dat is mooi om te zien. Dus waren die reacties onder mijn advertentie extra zuur. En ik begrijp het ook niet. Maar ik weet dat het afzetten tegen iets meer zegt over degene dan over mij. En dus laat ik het erbij en trek ik mijn plan verder door. Ik loop mijn pad.

Ik deel er graag over. Als je het al hebt over aanmoediging hoop ik dat het je aanmoedigt om jouw verhaal ook (nog) meer te gaan delen. Jouw pad te laten zien. Het doet ertoe en je bent hiermee een inspiratiebron voor velen. (En ja, je zult ook dislike reacties krijgen, all good – en gelukkig krijg ik ook vaak hele mooie ontroerende, lieve en positieve reacties 🙂 ).

Ik hoop dan ook met het delen van mijn zondagse zinnen dat ik jou ergens raak. Je inspireer om te luisteren naar je diepste stem. Het is vaak niet die stem die het hardste schreeuwt. Nee, het is de stem dat fluistert, heel zachtjes daar vanbinnen. Soms wat harder. En dan wordt het weer overschreeuwd door die andere stem en hoor je die enkel nog. Het “geschreeuw” wil je vaak laten staan op de plek waar je nu bent. En dan, heel zachtjes, weer opnieuw… Dat zachte stemmetje mag je goed naar luisteren. Het wijst je de weg.

Als jij aan alles merkt dat je toe bent om meer naar deze stem te luisteren. Je jouw bedrijf er gewoon ten volle wilt laten zijn. Met alles dat je in je hebt. Je wilt bouwen aan. En praktische tools en tips wel kunt gebruiken. Doe dan mee met mijn gratis online 5-daagse Je bedrijf nu echt van de grond. Iedere dag is er een live training met een prachtig werkboek met opdrachten.

Ik ben deze week graag 5 dagen lang jouw persoonlijke coach. Hopelijk begrijp je door bovenstaande waarom dit voor mij belangrijk is. Waarom ik doe wat ik doe. Ik ben benieuwd naar jou.

 

PS:

Dit zijn 2 manieren waarmee ik je kan helpen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

  1. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
  2. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
    Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven