As you start to walk out on the way, the way appears. - Chanthal Hagedoorn
Blog As you start

As you start to walk out on the way, the way appears.

Wanneer ondernemers bij mij in een traject stappen, weet ik dat ze vroeg of laat keihard in een persoonlijk stuk terecht komen. Het ondernemerschap is zo’n ontzettende groeireis dat wanneer je een traject instapt alles nog eens extra uitvergroot wordt.

Er zijn ondernemers die zichtbaarheid lastig vinden en toch gaan.
Er zijn ondernemers die hun financiën niet op orde hebben en toch gaan.
Er zijn ondernemers die nog niet zo groot durven dromen en denken en toch gaan.
Er zijn ondernemers die denken ‘wie ben ik nou helemaal’ en toch gaan.
Er zijn ondernemers waarbij hun website, branding of beeldmateriaal nog veel beter kan en toch gaan.
Er zijn ondernemers die verkopen hartstikke spannend vinden en toch gaan.

Met dit bovenstaande kan ik heel veel. En stuur ik bij. Leer ik ze waar ze net wat meer gas mogen geven of juist even wat minder dienen te doen. Waar je kunt bijschaven. Mag leren.
Maar let wel.
Dat bijschaven en leren gebeurt wel ‘along the road’. En daarom gaan ze ook.

 

“As you start to walk out on the way, the way appears.”

– Rumi –

 

Want, er zijn ook ondernemers die blokkeren volledig. En schieten vanuit dat persoonlijke stuk keihard in een ‘freeze’. Ik snap waar iets vandaan komt en met veel dingen kan ik wat. Ik zie veel en benoem dit ook. Doe een uitnodiging jouw kant op. Dit alles wel tot op zekere hoogte.
Als ondernemer ben jij uiteindelijk wel degene die dient te gaan lopen. Een uitnodiging aanneemt.

Want het gaat daarbuiten natuurlijk niet lukken wanneer je niet eerst naar jezelf kijkt en aan de slag gaat. Het wordt namelijk vrij snel duidelijk wanneer je gewoon maar eens begint. En je kunt ook starten door te zeggen dat je het niet weet. Dat je blokkeert.

Als dat eruit is, kunnen we echt aan de slag. Snap je? Sluit vrede met jezelf en wees eerlijk.
Het ligt niet echt aan de tools die je aangereikt krijgt of die ander, toch?
Was je laatst ziek of gewoon even lamlendig? Had je echt geen tijd of is het meer een kwestie van prioriteit? Weer geen blog geschreven terwijl dat wel onderdeel van het plan was? Zorg dat je het op een rij krijgt en zet dat wat je voor je bedrijf wilt bereiken op 1. Het is niet altijd makkelijk. Ik ben de laatste om dat te zeggen. Maar, we gaan wel lopen.

Ik ben benieuwd of je hierin iets herkent, of je jezelf ook wel eens ziet onderduiken of jezelf als een kameleon gedraagt. En weet je, het is ook niet erg. Zolang je het maar van jezelf herkent. Dat is de eerste stap naar meer zelfleiderschap in je business.

Lopen op je pad, vanuit een simpel plan, waar je niet al te lang over hoeft te denken want dan loop je kans het stuk te denken. En dan maar gaan. In dat gaan gebeuren de mooiste dingen, ontwikkel je jezelf en zoals Rumi zegt ‘appears the way’. Je kunt namelijk niet vooraf zien wat er exact op je weg nodig is of zal gebeuren, dat vraagt bijsturing. Misschien besluit je halverwege een andere route te nemen. En kom je zo bij je eindpunt uit.

Wat uiteindelijk ook slechts maar weer een tussenstation blijkt te zijn. 😉

 

PS:
Dit zijn 2 manieren waarop ik jou kan helpen met het bouwen van een succesvol bedrijf. Kijk maar of er iets voor je tussen zit:

  1. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
  2. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
    Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven