Als niets zeker is, is alles mogelijk - Chanthal Hagedoorn
Blog Als niets zeker is

Als niets zeker is, is alles mogelijk

“Wauw, wat leg je het fijn en helder uit.”
“Fantastisch hoe je er zo als jezelf zit en maar gewoon vertelt.”
“Wat ben ik blij dat jij niet een vooropgenomen webinar laat zien, maar er echt voor ons bent en de interactie en connectie aangaat.”
“Wat zien de werkboeken er compleet en gaaf uit. Dit is beter dan een betaalde cursus die ik heb gevolgd.”
“Ik weet zeker dat ik met jou wil werken.”

Zomaar enkele reacties die ik kreeg van deelnemers die van 14 t/m 17 september hebben mee gedaan aan mijn online 4-daagse De kracht van zichtbaarheid.
En ik vertel je dit niet om je te laten weten dat ik nog eens wat extra veren in mijn achterste steek, want ik weet heel goed mijn plek in dit geheel. Ik vertel het je dat als je jezelf laat zien, out there bent, je acties onderneemt, er altijd een tegenreactie komt.
(En nou ja misschien wel om je stiekem te laten weten dat je wel wat hebt gemist als je er niet bij was 😉). En dat betekent winst. Voor mij. Op heel veel fronten.

En als je mee hebt gedaan ook evenzo voor jou en bijna alle deelnemers. Je leest het goed ‘bijna alle’…. Want ik zal heel eerlijk met je zijn (ben ik altijd overigens). Niet voor iedereen. En ik zal je zo vertellen waarom ik dat zo zie, met het risico dat je dat niet leuk vindt om te horen. Maar goed, ik ben hier om je te helpen en niet perse om dat je alles wat ik zeg leuk hebt te vinden.😉

 

Wat bedoel ik dan dat het niet voor iedereen winst zal betekenen? Ik leg het hieronder uit.
Ik heb honderden en honderden vrouwelijke ondernemers gesproken de afgelopen jaren. En allemaal hebben ze overtuigingen op zaken, vinden bepaalde dingen heel spannend, blijven dezelfde rondjes lopen of kiezen ervoor hier uit te stappen.
Ik hoor natuurlijk legio redenen waarom iemand wel of niet zou instappen in mijn programma en waar de twijfel zit.
Meestal weet ik al vrij snel wie van deze vrouwen echt naar hun next level zal groeien.

Want zie. Ik weet dat ik in mijn challenge het beste van mijzelf heb gegeven en aan de reacties terug te horen was dat ook zo. Dat heeft in feite ook niks met veren in mijn achterste te maken, maar gewoon weten waar je goed in bent en waar niet in. De week samen met zoveel leuke ondernemers was top en een feest. 😊

En zo is het natuurlijk vaker met dingen die ik organiseer. Ik reik mijn hand uit, iemand mag aanhaken. Of niet, dat is ook helemaal prima. Als je maar een duidelijke keuze maakt.

Want er zijn mensen die wel degelijk aanhaken, op alle gratis challenges, webinars, trainingen e.d. die ik geef, die alles van me opslurpen, mijn e-book lezen en wat nog meer. En dan vaak ook nog niet alleen bij mij, maar ook bij andere coaches. Dat mag je doen, uiteraard. Ik geef graag veel en het is supertof als ik je inspireer en je leert. Maar verwacht niet dat door enkel dit te doen je dat bedrijf van je dromen gaat creëren. Je hebt op een zeker moment door te pakken als je echt verder wilt groeien met je bedrijf.
Alle succesvolle ondernemers die ik ken doen dit door hulp in te schakelen. Niet in je up.

Natuurlijk zijn er ook vrouwen die direct roepen “Ik ben erbij!”. Dat is de vrouw die tot in haar tenen voelt dat ze nu echt anders wil leren ondernemen, wil groeien met haar bedrijf en er veel voor overheeft om dat te bereiken. Iemand die haar stippen duidelijk op de horizon heeft gezet. Dat zijn de ondernemers met wie ik vaak heel snel schakel, die zaken oppakken en dus ook groeien. (En let wel, ook zij vinden het spannend).
Er zijn ook ondernemers die twijfelen, mij even willen spreken of mailen en op basis daarvan hun keuze maken. Ze stappen in of weten dan dat het niet hun moment is (om wat voor reden dan ook). Maar ze maken wel een keuze. All good.

Ja, en dan is er nog een laatste type. De eeuwige twijfelaar. Die vragen blijft stellen die er eigenlijk niet toe doen. Of die heel enthousiast zijn en waarvan ik dan later niks meer hoor. Of die zeggen ik wil het wel maar heb geen tijd/geld/energie. Terwijl je zo goed een plan kunt maken op al deze aspecten. En werken aan je bedrijf moet je toch, dus de reden tijd gaat eigenlijk al niet op. En een bedrijf bouwen kost nu eenmaal energie, mijn traject op zich vraagt daarin niet zoveel extra’s van je. Bovendien bouw je aan het bedrijf van JOUW dromen en bepaal jij hoe hard je wilt gaan en wat je wilt dat het jou gaat opleveren. Tja, en geld. Mijn programma is met 1 tot 2 klanten per maand te betalen. Als je jezelf vertrouwt dat je het werk gaat doen, dan blijkt uiteindelijk vaak deze zorgen over geld ongegrond. Je mag je wel zorgen maken als je aan jezelf twijfelt. Daar ben ik ook heel eerlijk in. Maar dan zeg ik ook “Ga lopen, ga vlieguren maken”. Dan groei je het snelst. Wees trots op wat je doet en weet waar je goed in bent.

En de eeuwige twijfelaar heeft het, samen met de ondernemer die overal en altijd maar gratis blijft tanken, heel moeilijk.

Want het zit er dik in dat je op eenzelfde manier met heel veel zaken zo omgaat in je bedrijf. En dat, precies dat, houdt je op een plek waar je diep van binnen niet langer meer wilt zijn. Daar heb ik het ook vaak zat over.
Waar twijfel je nog meer in je bedrijf en neem je geen besluit of pak je niet door?
Waar ben je nog aan het ondernemen met de handrem erop?
Waar laat je nog niet jouw ‘true you’ zien?
Waar zeg je ja maar doe je nee?
Waar doe je nog concessies in je bedrijf, aan jezelf, aan anderen, het materiaal waar je mee werkt?
Waar blijf je maar uitstellen of treuzelen?

Hoe sneller je keuzes weet te maken in je bedrijf, hoe makkelijker je groeit. En sure, hier zit bij mij ook wel eens een niet zo handige beslissing tussen. Maar omdat ik deze wel snel heb gemaakt kan ik ook weer sneller schakelen en trek ik dus weer door. Het duurt bij mij maximaal 2 dagen (en vaak weet ik het al eerder) of ik iets moet doen of niet. Langer wil ik er ook niet over doen, want dat zorgt voor die spreekwoordelijke handrem. En dat werkt op alle fronten door. Sorry to say so. Maar je kunt het maar beter nu horen dan dat je in die rondjes blijft lopen.

Het is aan jou om hier, als je hier iets van herkent bij jezelf, uit te breken.

Maak keuzes in je bedrijf. Voor jezelf. Zeg ergens ja of nee op, maar blijf niet de eeuwige twijfelaar of de persoon die overal tankt maar nergens doorzet of implementeert. Informatie zonder implementatie levert enkel frustratie op. Prik een datum voor die workshop, plan dat webinar of laat je website live gaan. Het start echt van hieruit.

En nee, je kunt niet alles zeker weten. Je hebt geen 100% garantie. Als je dat wilt, dan moet je geen ondernemer willen zijn.

 

“Als niets zeker is, is alles mogelijk.”

 

Bedenk hierbij ook eens hoeveel personen jij volgt, hoeveel gratis stuff je download, e-books aanvraagt etcetera. Er is niks mis met die gratis stuff, maar wel als je meer tijd besteed aan dit soort zaken dan aan het werken aan en zaken implementeren naar je eigen bedrijf.

Sommige ondernemers doen dit ook vanuit het gevoel ergens bij te willen horen. Jay, je trekt een week lang samen op, tof! Of yay, lekker samen naar een event je helemaal onderdompelen in iets en connecten met elkaar. I get it, echt. Dat is ook tof en je werkt al zoveel alleen. Toch gaat jouw bedrijf veel sneller groeien als je selectief bent. Want ik ken er genoeg die op deze manier van het een naar het ander snellen, maar de snelheid in je bedrijf komt er nooit zo. En vervolgens wel klagen dat er tijd tekort is voor alle to do’s in je bedrijf. 😉 Dat komt dan omdat jij niet selectief genoeg bent en niet voldoende prioriteert.

Ah ja, ik kan er nog veel meer over zeggen, maar volgens mij heb ik mijn punt hier wel gemaakt.

Ik ben dan ook heel benieuwd of je in bovenstaande iets herkent. Waar laat jij je afleiden, waar doe je concessies en onderneem je, als je heel eerlijk bent, met de handrem erop?
En wil je nu die handrem wel eens los laten? Zoals ik al zei. Ik heb nog twee allerlaatste plekjes voor mijn jaarprogramma.

 

PS: Dit zijn 2 manieren waarmee ik je kan helpen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

    1. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
    2. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
      Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven