Aan de tekentafel word je nooit een ondernemer. - Chanthal Hagedoorn
Blog Aan de tekentafel

Aan de tekentafel word je nooit een ondernemer.

Het enige wat je hoeft te doen is jezelf te laten ZIJN.

Zo, dat klinkt lekker vaag uit mijn mond he?
Maar ik beloof je dat het je zo duidelijk zal worden wat ik hiermee bedoel. Welkom bij weer één van mijn zalige, zoete, zondagse zinnen. 🙂

Kijk, in mijn programma’s zit een logische opbouw, van zaken die slim zijn om wanneer te doen en wanneer ik 1:1 met je werk is het zelfs gebaseerd op een plan die we vooraf maken. Het zou dus niet meer lastig of moeilijk moeten zijn, maar allemaal crystal clear.

Waarom wordt het dan gaandeweg toch ergens lastig? Omdat het op een zeker moment mensen soms duizelt van alles dat kan, mogelijk is of zelfs “moet” (van wie? Niet van mij hoor 😉). En daardoor gebeurt er uiteindelijk net niks.

Soms is dit gewoon even een korte periode van verstandsverbijstering, wordt het daarna weer helder en is de verlamming ook weer voorbij. No problem, kan gebeuren. Lastiger wordt het natuurlijk wanneer deze periode maanden duurt. Waarmee sommige ondernemers dit niet eens door hebben van zichzelf. Ze blijven zogenaamd druk bezig om allerlei zaken aan de tekentafel uit te werken, of te werken aan hun basis of het aanscherpen van hun ideale klant. Op een zeker moment is het echter genoeg, dan wordt iets gemiereneuk en zijn al die zaken waar je mee bezig bent alleen maar een manier om jezelf te verstoppen. Een excuus om jezelf nog niet te laten zien. Om echt ‘out there’ te zijn in de arena, daar waar het ondernemersspel pas echt gespeeld wordt.

 

Aan de tekentafel word je nooit een ondernemer

 

Ik vind het eeuwig zonde als ik zie dat vrouwen die zo goed zijn in wat ze doen, een ongelooflijke kennis bezitten en zo een ander kunnen voorthelpen, niet in die arena stappen. Ik zou ze wel door elkaar willen schudden en ze willen laten zien dat het ergens ook gewoon helemaal niet over hen gaat, alle ‘personal brand’ theorie ten spijt, maar over het feit dat jij een ander kunt voorthelpen en deze mensen nu keihard laat zitten. Iedere dag dat je langer aan je bureau blijft sleutelen aan je aanbod, website, ideale klant of tarief die je moet vragen, laat je iemand zitten die je wel had kunnen helpen. Zo zie ik het.

En zeker, alle bovenstaande zaken zijn belangrijk, want ik help mijn klanten ook met het verstevigen van hun concept, maken we een plan en bouwen we strategieën op.
Maar wat je jezelf echt hebt af te vragen is: “Wat wil ik”.
Sommige ondernemers gaan hiermee compleet aan zichzelf voorbij en dat is ook de reden dat je jezelf verliest in alle mogelijkheden, het nog niet goed genoeg vindt, niet durft en daarmee nog veilig aan de tekentafel blijft zitten. Vraag jezelf dan eens af:

Wat wil jij?
Waar word je blij van?
Wat wil je doen in en met je bedrijf?
En met wie werk je het allerliefste?
Wat lijkt je supertof om nu als eerste te organiseren om klanten aan te trekken?

En ga dat dan doen. En nee, om deze vragen te beantwoorden hoef je geen week over te doen.
Je weet het namelijk echt wel. Als je even een rustig plekje zoekt en echt even afstemt op deze vragen, heb je dit in 5 minuten helder.

Juist vanuit dit stuk, vanuit deze energie, is het zoveel makkelijker om zichtbaar te zijn en te worden. Omdat je het doet uit een stuk dat jou blij maakt, en dat is altijd de energie waarop een ander zal aanhaken.

Niet op de energie van een gefrustreerde ondernemer waar voor haar gevoel niks lukt. En ik zeg dit nergens om je een slecht gevoel te geven als het nog niet zo stroomt voor je in je bedrijf. Ik zeg het juist zodat je het kunt laten stromen.
Dat begint met een stukje blije energie te herkennen, de stroompjes in je bedrijf zien die wel al lekker gaan, het is op dat stuk iets pakken en hiermee verder aan de slag gaan.

Heel praktisch gaat dit dan over gewoon maar een datum plannen waarop je iets gaat organiseren en hier zelf het enthousiasme over mogen voelen. Dat is wat je vervolgens met de buitenwereld deelt. En dat heeft dus niks te maken met dat het allemaal perfect moet zijn. Juist niet, prik nu maar eerst die datum. Of dat je eerst iets moet durven. Ik durf ook heel vaak iets niet en doe het dan toch. Durven leer je namelijk door te doen. Stel jezelf eens voor hoeveel mensen je graag wilt ontvangen op jouw georganiseerde activiteit (of dit nou online of offline is maakt niet uit), zie het voor je hoe je daar bezig zult zijn met jouw klanten en ga van hieruit delen vanuit jou.

Zichtbaar zijn is namelijk niet iets als een punt op je agenda voor je bedrijf. Zo van, oh ja, dat moet ik ook nog doen en dat het dan een gekunsteld of bedacht iets is. Jezelf positioneren in de markt doe je namelijk het beste als jezelf. En ja, ik houd er natuurlijk van om dat op een groter podium te plaatsen omdat ik vind dat je dat verdient en nog meer mensen mogen aanhaken op je. En ja, dan zijn strategieën in deze zeker belangrijk en handig (daar mag je een beetje op leren leunen). Maar je bent al jezelf, toch? Dus maak het nou alsjeblieft niet zo moeilijk en laat jezelf gewoon zien.

Vaak denken we de zaken met ons hoofd stuk en dat is toch eeuwig zonde.
Je bent al goed genoeg. Klanten komen voor jou. Geloof me nou maar. Dus hoe meer jij kunt ZIJN en daar oké mee bent en dat laat ZIEN, dat is de beste positionering en zo uniek als wat.

Omdat ik weet dat velen hierin nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken of toch nog nu met een vraag zitten als ‘ja maar, wat doe ik nu eerst, Chanthal’, heb ik besloten om mijn online 4-daagse ‘De kracht van zichtbaarheid’ te herhalen. Vorig jaar was het een groot succes en daarom heb je het zeker niet te missen als je ook maar een klein stukje van bovenstaand verhaal herkent. In deze 4-daagse leer ik je om zoveel mogelijk klanten aan te trekken door jezelf te zijn. Hoe je jouw bedrijf verder uit de grond stampt vanuit een juiste positionering, door enkel jouw verhaal en concept volledig in lijn te laten zijn met de true you.

Trust me. Er is geen andere weg die je naar een voor jou succesvol bedrijf zal brengen. Natuurlijk vertel ik je ook mijn pad hierin en deel ik slimmigheidjes met je, no worries. Maar bovenal hoop ik dat je na deze dagen een grotere versie van jezelf bent geworden, precies weet wat je te doen hebt en hiermee echt naar jouw next-level bedrijf doorbreekt.

We starten morgen. Als je je al hebt aangemeld, super dat je erbij bent.
Heb je dit nog niet gedaan en je weet nu hopelijk dat je dit echt wel moet doen, dat kan hier: https://chanthalhagedoorn.nl/de-kracht-van-zichtbaarheid-challenge/

Ik hoop je morgen te zien, ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor. 😊

 

PS: Dit zijn 2 manieren waarmee ik je kan helpen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

    1. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
    2. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
      Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven