Zalig Zoete Zondagse Zinnen - Chanthal Hagedoorn
Blog Zalig Zoete Zondagse Zinnen

Zalig Zoete Zondagse Zinnen

Psst… Met de start van dit jaar heb ik iets nieuws. Op zondag ga ik je voortaan verblijden met mijn ‘zalig zoete zondagse zinnen’. Een klein stukje tekst, vaak gerelateerd aan een quote. Zijn ze altijd zalig zoet? Nope. Maar dat is nou net de grap. 😉

Op deze eerste zondag van het jaar start ik met de volgende quote:

 

“Je kunt niet veranderen wat je niet aan wilt gaan”.

 

Om mij heen zie ik iedereen mooie dingen roepen voor 2020. Fantastisch. Echt. Zo’n nieuw kakelvers jaar voor je, met een nieuwe planner/agenda geeft vaak een fris gevoel, dat alles open ligt en mogelijk is. En ja, dat is ook zo.

Als je nu ergens iets anders of beter, mooier wilt dan het afgelopen jaar, zul je dit in een plan moeten stoppen. Dat vinden de meeste ondernemers al lastiger. Want ja dat kakelverse ‘alles is mogelijk’ gevoel is een heel fijn gevoel waar we vaak nog wat langer in willen blijven hangen. In de vibe van brainstormen en ideeën.

Maar als je daadwerkelijk iets van je prachtige ideeën werkelijkheid wilt laten worden dit jaar vraagt dit iets anders van je. Een plan waar je je aan committeert, no matter what. Want het wordt ergens on the road natuurlijk bumpy, it always does. 😉

En ik weet dat dit op het moment misschien niet de woorden zijn die je wilt horen in zo’n kakelvers nieuw jaar. Maar hé, ik ben altijd eerlijk. En weet je , het is ook niet erg. Het leven komt in golven en de ene golf surft net wat lekkerder dan de andere.

Alleen de resultaten van je business hoeven hier niet van af te hangen. Want wanneer je jouw doelen nu daadwerkelijk in een plan hebt gestopt dat ook nog eens echt ‘doable’ is, dan zie je nu al dat het realiseerbaar is. Het geeft je focus en richting.

Dat betekent niet, echt niet, dat je nooit meer iets spontaan kunt laten ontstaan. Dat is niet wat ik hier bedoel. Maar echt succes komt wel van doorzetten en iets uitvoeren op een langere termijn. Dat je jouw product kunt door ontwikkelen. Er zijn maar weinig ondernemers die de volharding hebben om door te zetten zodat je juist op je ‘long term’ strategieën uiteindelijk wat mag gaan leren leunen.

En enkel daarin leer je jezelf ook het beste kennen. Het vergt moed en lef om door te zetten als het moeilijk wordt. Wanneer iets een eerste keer niet meteen lukt of een doorslaand succes is, betekent het niet dat het idee niet goed is. Nee, je hebt te sleutelen aan de manier waarop je jouw idee brengt, misschien iets in de vorm te veranderen en het kost tijd om je product en jouzelf beter bekend te maken in de markt.

Wel zo gemakkelijk om het bijltje erbij neer te gooien en weer iets nieuws te gaan doen. Dat is zoals ik het zie de easy way. Maar dan blijf je in the end ploeteren, omdat je nooit echt je learnings toepast. Sterker nog, je geeft jezelf niet eens de ruimte om te leren en bij te schaven. En het echt, echt te proberen. Als je door durft te zetten, juist wanneer het niet direct lukt, dan zal ook jij gaan oogsten. Mark my words.

Want dan weet je wat je hebt te veranderen en bovenal, waar jij hebt te veranderen. Want de wisseling van 2019 naar 2020 maakt je niet ineens een ander persoon. Dus, hoe verander jij? Waar ga jij de zaken anders doen? Wat vraagt dit echt van je? En hoe dien jij misschien je blik, jouw zienswijze op iets te veranderen? Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.

Wat wil ik hier nu zeggen?
Om iets anders in 2020 te realiseren vraagt dit iets anders van jou. Heb je iets in jezelf aan te boren dat er wel zit maar je nu nog niet zo laat zien en gebruikt. Wanneer je dit weet te vinden en gaat toepassen, gaat het dak eraf. Als je wilt. Happy new year!

 

PS:
Dit zijn 2 manieren waarmee ik je kan helpen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

  1. Luister hier mijn Hoogvliegers Podcast. En vind je het tof? Abonneer je dan gelijk en laat hier even weten wat je ervan vond, thanks! 😊
  2. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven