Wat ik je wens voor 2020... - Chanthal Hagedoorn
Blog Wat ik je wens voor 2020...

Wat ik je wens voor 2020…

Deze dag begon op zijn zachtst gezegd niet zo lekker. Ik dacht rustig een laatste werkdagje voor de vakantie te hebben, totdat ik vanmorgen de melding kreeg dat mijn advertenties waren afgekeurd, omdat mijn website eruit lag.

Dan begint mijn dag dus al direct anders en moet ik handelen op zaken waar ik liever niet op wil handelen, maar het zij zo.

Terwijl ik met mijn mobiel in de hand naar de hal loop om mijn jas te pakken om naar kantoor te gaan, hoor ik ineens ‘klats’. Ik schrik en kijk naar beneden en wat ik vermoedde, wordt waarheid. Daar ligt mijn mobiel op de kop en in mijn hand heb ik een leeg beschermhoesje.

Hoe kan het nou dat dat ding daaruit valt, terwijl dat hoesje het juist zou moeten beschermen. Ironisch.

Het scherm is compleet gebarsten maar het ding doet het nog wel. Dus ik plak het ding met plakband aan elkaar en heb vervolgens minuscule deeltjes glas in mijn vinger.

Zit ik in een klucht? Wil het universe mij iets vertellen of zo? Is het volle maan? Maar nee. Hoewel ik best opensta voor dat soort zaken, geloof ik altijd nog dat ik een weldenkend mens ben en zelf betekenis aan iets mag geven. Een homo sapiens. 😊

Dus met een mobiel met plakband en een pleister om mijn vinger ga ik onderweg naar kantoor en besluit dat hiermee wel het ergste geweest zal zijn. Tijdens de lunch drink ik even koffie in een klein koffiezaakje op de hoek.

 

“Everyone wants to be successful until they
see what it actually takes”

 

Ik raak in gesprek met de eigenaresse en vraag haar hoe het gaat. Er zat eerder een heel succesvolle koffiezaak in en daarna hebben er al twee andere zaakjes in gezeten, beiden zijn er binnen een jaar al weer mee opgehouden omdat het niet lukte. Zij vertelde me dat ze daarom wel tien keer had nagedacht of ze dit echt moest doen. Gezien de ervaring van haar voorgangers, omdat ze een knettergoede baan als manager in de horeca had en omdat ze al haar spaargeld erin zou stoppen.

Ze vertelde me dat ze in de opstartfase het even helemaal niet meer zag zitten. Haar baan in loondienst had ze nog en was ze aan het afronden. Ze was een opvolger aan het inwerken, ze moest allerlei zaken inkopen voor haar nieuwe toko en inrichten, een concept uitwerken en ze werd met de inkoop van iets een keer belazerd. Dat was het punt dat ze tegen een goede vriend verzuchtte: “Als het zo moet dan doe ik het niet meer. Dan start ik die hele toko niet en vraag ik aan mijn baas of ik toch nog mag blijven.”

En weet je, dan zit ik op het puntje van mijn stoel he? Want ik was natuurlijk rete nieuwsgierig wat die vriend daarop antwoordde. (Jij ook toch?) 😉

Hij had haar eens goed aangekeken en vertelde haar toen de waarheid. “Al zolang als ik je ken roep je dat je ooit voor jezelf wilt beginnen. Omdat je zo’n eigen visie hebt, je precies weet hoe het in de horeca werkt en je je rot ergert aan hoe sommige zaken het doen qua gastvrijheid. Jij wilt daarin een verschil maken en de beste koffie en lunches serveren. Daarbij biedt je baan je al langere tijd geen uitdaging meer en nu zit het een keer tegen en wil jij er direct mee ophouden? Lieve schat, in het ondernemerschap zul jij nog TIG keer van dit soort dingen mee maken. Als je dat niet wilt dan kun je je inderdaad afvragen of je ondernemer moet willen worden. En ga je wel door, dan stop je met zielig doen en zet je de schouders eronder.”

I love it. Echt. Is zo een scene uit een film, toch? Maar dat was het niet. En het is zo goed omdat het zo herkenbaar is.

We hebben allemaal momenten dat het ons tegenzit in het ondernemerschap. Of dat er een paar keer achter elkaar iets gebeurt waardoor je zou kunnen denken ‘laat maar’. En totdat je jouw eigen mind hierin niet genoeg hebt getraind, hoop ik ook dat je zo’n vriend hebt als hierboven.

Ik had na de missers van vanmorgen kunnen denken ‘ik blijf wel thuis vandaag, dit is niet mijn dag’. Maar dan was ik niet op kantoor gekomen, had ik niet de leuke kerstpakketjes die vandaag nog allemaal zijn bezorgd in ontvangst kunnen nemen en had ik dit blog niet geschreven.

En dat wil ik niet. Omdat het één gebeurt, hoeft niet perse het andere ook te gebeuren, als je kunt volgen wat ik hier probeer te zeggen.

En over de koffiebar dame. Ze vond het even zuur dat de vriend het tegen haar zei maar moest hem natuurlijk gelijk geven. Ze is er vol voor gegaan en haar toko loopt best lekker. Het kan op sommige momenten nog wat beter, maar ze let heel goed op wat haar klanten lekker vinden of eventueel nog missen en voegt hiermee steeds enkele ingrediënten toe, laat wat weg of vervangt er een paar. Ze zit er inmiddels al langer dan haar voorgangers, you know what I’m saying.

En zo heb jij ook naar je business te kijken. All is process. Durf te leren door te doen en besef dat de grootste tegenvallers wel eens je grootste learnings kunnen zijn. Hoe kijk jij hier tegenaan? Wil je dat met me delen onderaan dit bericht?

 

Je problemen zijn een groot cadeau en ik wens je er veel van

 

Hierdoor zijn ze uiteindelijk een cadeau. Vorige week schreef ik in mijn blog aan je ‘welk cadeau jij gaat uitpakken onder die boom’. Nou, dit soort dingen bedoel ik hiermee dus.

Ik heb iets te doen rondom mijn website en doordat zich dit nu aandient is het gelijk een manier om nog wat zaken hieromtrent aan te pakken. Dit zou ik anders waarschijnlijk niet hebben gedaan. En levert dat probleem van vanmorgen me ook wat op.

Hoewel we dus niet altijd invloed hebben op wat er gebeurt in onze wereld, hebben we wel invloed op de manier hoe we hier tegenaan kijken.

Hiermee wil ik mijn laatste blog van het jaar dan ook besluiten. Het klinkt een beetje gek om je heel veel problemen toe te wensen in 2020, maar dat doe ik ergens wel. Het betekent dat je wordt uitgedaagd, dat je leert, dat je groeit. En dat is waar een ieder van bloeit.

Wees niet besluiteloos, onderneem actie. En durf te leren en te gaan op jouw pad. En daar help ik je natuurlijk heel graag mee.

 

Happy Christmas & a Merry Everything

 

Het was voor mij persoonlijk een jaar waarin kei veel is gebeurd. Zowel privé als zakelijk. Dieptepunten en hoogtepunten. En ze zijn me beiden evenveel waard.

Ik ben gek op mijn werk. Als ik zie hoe ik het afgelopen jaar weer ben gegroeid, wat ik heb neergezet en wat mijn klanten ook weer neerzetten. Wauw, dat had ik begin dit jaar niet voor mogelijk gehouden. En toch is het gebeurd en doe ik het best leuk op mijn ladder van succes, daar ben ik trots op.  Vanmorgen kreeg ik nog een heel lief kaartje van een klant met de woorden: “Ik ben moe maar voldaan. Ik ben zo blij dat ik je heb leren kennen en dat je mij als coach heb ondersteund in mijn groei -en leerproces als ondernemer. Ik wil je onwijs bedanken voor je steun, frisse en kritische blik, de spiegel en opbeurende woorden als het even tegenzat. Zonder jouw steun en coaching stond ik nu niet waar ik nu sta. Ik heb mijn passie en plezier teruggevonden en daar ben ik ontzettend blij mee en ik durf nu eindelijk te zeggen dat ik supertrots ben op mijzelf. Dank!”

Daar hoef ik niks aan toe te voegen toch? Want dit is namelijk precies waar ik het voor doe. Niet zo’n kaartje natuurlijk van een klant, maar dat ik zie waar ze vandaan komt. Wat ze heeft overwonnen. En dit is maar 1 klant maar zo kan ik er een heleboel als voorbeeld nemen. Het maakt me oprecht een dankbaar en nederig mens.

Ik ben blij met jou als mijn trouwe lezer en dank je hartelijk dat jij er bent. Dat je jouzelf met jouw mooie product of dienst laat zien, je nek uitsteekt en je best doet om op jouw manier bij te dragen. Hoe meer jij gelooft in wat mogelijk is, des te meer mooie mensen je zult aantrekken op je pad en hoeveel meer klanten er naar je toe zullen bewegen. Hoe meer jij durft te luisteren naar het weten in jou, des te prachtiger jouw boodschap zal zijn. JIJ bent nodig. Wat jij doet, is nodig. In de waan van de dag voelt dit niet altijd zo. Maar kijk eens achterom, wat je al hebt gedaan. En voel heel sterk wat het is dat je moet doen. Dit is jouw pad en ook in 2020 zul je deze verder mogen gaan op weg naar groei. Voor nu wens ik je niets anders dan vertraging, fijne mensen om je heen en een hart vervuld van dankbaarheid.

Dit is mijn laatste blog van het jaar. Ik ga bijtanken en genieten van mijn gezin, familie (mijn zusje staat op het punt te bevallen van haar eerste kind) en vrienden en hoop dat jij hetzelfde doet. Heel graag weer tot in het nieuwe jaar!

 

PS:
Dit zijn 2 manieren waarmee ik je kan helpen bij het door ontwikkelen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

  1. Luister hier mijn Hoogvliegers Podcast. En vind je het tof? Abonneer je dan gelijk en laat hier even weten wat je ervan vond, thanks! 😊
  2. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven