Verkopen op een poepdag - Chanthal Hagedoorn
Blog Chanthal tekst

Verkopen op een poepdag

Gisteren had ik een matchcall voor de Hoogvliegers Business Academy met een vrouw die met een verstikte stem vertelde dat ze al zo lang voelt dat er nog zoveel méér mogelijk is voor haar business. Sterker nog, dat haar business de manier is om een ander leven voor haarzelf te creëren.

Dit is een vrouw die heel goed is in haar vak, ook best wel zichtbaar is online en een aardige website heeft staan. Alleen lukt het haar niet om dat grootse succes te behalen waarvan ze wéét dat het mogelijk is.

Wat is dan het probleem, zou je denken. Waarom lukt het nog niet.
Omdat een goede website an sich niet perse klanten aantrekt. Omdat zichtbaar zijn an sich ook niet perse klanten aantrekt.

Hey, Chanthal. Maar heb jij niet net deze afgelopen week De kracht van zichtbaarheid ‘gepreacht’ in jouw online 4-daagse? Jazeker! En als je daarbij bent geweest dan weet je ook precies dat om de kracht van zichtbaarheid te ervaren er wel wat meer nodig is in je business dan enkel zichtbaar worden en blijven.

Een krachtige boodschap, gaan staan voor je waarde, toegangswegen naar je aanbod creëren en genoeg kennismakingsmomenten organiseren waarop jouw ideale klant mag aanhaken. Een zekere mate van actiegerichtheid en consistentie is hierbij noodzakelijk. En upshowen, zoals ik het noem (I know het is geen echt woord maar het klinkt zo lekker) op een manier zoals alleen jij kunt. Met jouw woorden, energie, vibe. Kortom, jouw hele aanwezigheid is hierbij essentieel.

Poepdag

 

Afgelopen woensdag 14 april was ik jarig en oh hoe hilarisch vonden mijn kinderen het toen bleek dat ik dit jaar op Nationale poepdag jarig was. Maar eigenlijk vond ik het wel mooi. 😉
Want als ik dit even doortrek naar je leven en business. Je dient juist je ‘shit’ onder ogen te durven zien als je wilt groeien. En vaak is die shit niet zo fraai, laten we wel wezen.
We focussen ons echter zo vaak op het resultaat, op daar waar we willen zijn, maar vinden het lastig om te doen wat nodig is en met het hele proces oké te zijn. Om de reis onderweg, van vasthouden en loslaten hiermee aan te gaan, dat voor groei zorgt.

De lyrics van Pink ‘blow me one last kiss’ vind ik heerlijk om mee te zingen op mijn shitty days;

 

Just when it can’t get worse
I’ve had a shit day
You had a shit day
We’ve had a shit day
I think that life’s too short for this
Want back my ignorance and bliss
I think I’ve had enough of this
Blow me one last kiss
I won’t miss…

 

Zo had ik een klant die vastzat in een destructieve relatie. Moeilijk om toe te geven. Want het was geen verkeerde man. Maar er zat niks voedend in haar relatie behalve negatieve energie. Dat ze zelf ook in stand hield door hem steeds de hand boven het hoofd te houden.
Toen ze dit eindelijk doorhad en het niet langer zo ging en hiermee stopte, klapte de relatie heel snel. En dit was een relatie van jaren. Natuurlijk deed dit pijn.
Het gemis van het niet doen slagen van een relatie (waarom kon ze dit nu niet?), het gevoel dat ze weer helemaal opnieuw moest beginnen met haar leven. Maar al na een paar maanden zag ik een sterkere, zelfbewustere vrouw naar voren stappen. Die keuzes durfde te maken voor haar business die ze eerder niet kon maken. Met alles wat ik haar aanreikte aan de slag ging. Een half jaar daarna zat ze met haar bedrijf op een nieuwe locatie, werkte ze met een groter team en draaide ze hogere omzetten als ooit tevoren.
En het mooiste, ze straalt en is gelukkig.

Ik zeg het vaker. Je kunt zover groeien met je bedrijf als dat je als mens gegroeid bent.

Misschien voel jij ook dat er meer in jou zit. Dat je weet dat je een veel grootser podium mag pakken. Dat je nog veel meer mensen mag bereiken met je belangrijke boodschap. En gewoon heel simpel een onwijs goede business wilt bouwen.
Waar zit jouw destructieve gedrag? En nee, nu niet zeggen dat je dit niet hebt. Dat is niet waar, want we hebben dit allemaal. Wat is het grootste ding dat jou nu in de weg zit om jouw business naar grote hoogte te laten stijgen? Om keuzes te mogen maken die het verschil gaan maken voor jouw bedrijf? Om een investering te doen.

De vrouw waar ik gisteren mee sprak en ook andere vrouwen die ik deze week heb gesproken, erkennen allemaal hun onzekerheden en destructies maar voelen tegelijkertijd zo ontzettend hun verlangen. En dat zijn precies de vrouwen waar ik graag mee wil werken. Die ‘ja’ zeggen tegen De Hoogvliegers Business Academy en hiermee in De vliegroute naar een succesvol bedrijf stappen. Maar vooral, die ‘ja’ zeggen tegen zichzelf.

 

Volledig ja zeggen tegen jezelf

 

Laat ik je even meenemen naar vrouwen die eerder JA hebben gezegd tegen het 3 maanden programma De vliegroute naar een succesvol bedrijf.

Suzanne:
“Zonder Chanthal had ik nooit gestaan waar ik nu ben. En al helemaal niet zo snel. Het heeft gezorgd voor een kick start van mijn bedrijf. Ik kan iedereen die een eigen bedrijf wil beginnen aanraden een business traject bij Chanthal te volgen. Ook als je twijfelt of je wel echt een ondernemer bent. Of als je nog niet goed helder hebt wat je bedrijf moet zijn of uitstralen. Chanthal helpt je! Op een heel prettige, open en veilige manier. Sommige dingen moet je gewoon doen. En daar is dit er 1 van”

Annemarie:
“Ik heb zo ontzettend veel aan Chanthal haar programma en begeleiding gehad. Alle puzzelstukjes zijn op zijn plek gevallen en het heeft me echt in de actiestand gezet die nodig was. Een jaar na dato zindert het nog na!”

Marjolijn:
“Mijn traject bij Chanthal heeft gezorgd voor groei op vele vlakken en ik kijk met een lach op mijn gezicht naar de toekomst. Dus ben je klaar met je eigen gekunstel, trek dan aan de bel bij Chanthal. Ik kan je verzekeren dat het een onvergetelijke reis gaat worden.”

Ingrid:
“Ik ben super dankbaar voor de coaching van Chanthal. Mijn omzet is inmiddels verdubbeld en ik zit volop in het werk.”

Met alle vrouwen waar ik mee werk leggen we de fundering die nodig is voor de groei van hun bedrijf.

Een heel stevige basis, waarbij je niet enkel een gaaf bedrijf bouwt maar ook echt gave resultaten behaalt. Dat je weet hoe je een knalgoed aanbod samenstelt, jezelf zo kunt presenteren dat jouw klanten op jouw aanhaken en je ophoudt met het schieten van losse flodders die nergens toe leiden.

Je begrijpt nu niet waarom een ander wel als een raket omhoog lijkt te schieten, strooit met dankbaarheidsberichten online en jij je hierdoor een tikkie onzeker voelt. Wat doen zij anders dan jij?

Weet je, na het volgen van mijn programma ben je ook helemaal niet meer bezig met die ander of wat jij net zo als iemand anders zou moeten proberen. Je gaat leren op jezelf te vertrouwen en een aanbod neer zetten dat past bij jou en jouw klant. Er is niet een one size fits all – gelukkig niet (is dit ooit wel?). Het gaat om jou en de plek die jij hebt in te nemen en waar je nooit meer voor weg hoeft te stappen. Een business gaat bouwen on your terms – concessieloos.

Waarbij je niet blind hoeft te zijn voor wetmatigheden en dingen die slim zijn om te leren en in te zetten voor jouw bedrijf, maar wel op jouw manier. Dat is de enige manier die gaat werken.

 

Let’s fly high together!
Liefs, Chanthal

 

 

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven