Plannen en crazy messages - Chanthal Hagedoorn
Blog Plannen en crazy messages

Plannen en crazy messages

Het afgelopen jaar is mijn bedrijf enorm gegroeid. Nu kom ik tot het punt dat mijn systeem dient mee te groeien. Ik zie heel goed dat wanneer ik dit niet goed oppak ik de verdere groei van mijn bedrijf zelf tegenhoud. (Naja, je bent zelf altijd degene die groei tegenhoudt of bevorderd, maar dat terzijde).

Een systeem, wat bedoel ik hier nou mee. Nou, kijk. Veel van mijn klanten leer ik al om planmatig te werken. Op welke dag doe je wat, hoe plan je überhaupt vooruit en wat zijn hierbij jouw doelen voor de lange als korte termijn, et cetera.

Welke taken die bij elkaar horen kun je samenvoegen, zodat je aandacht minder versnipperd en je focus creëert. En hiermee dus niet 10 taken of meer op een dag hebt te doen, maar hooguit 2 a 3. Het voelt zoveel rustiger wanneer je niet all over the place bent. Je daadwerkelijk taken kunt afronden en hiermee impact creëert en groeit.

Zoveel zelfstandig ondernemers zie ik hiermee worstelen. En dat is omdat ze geen systeem hebben. Overal en daarmee uiteindelijk nergens zijn en komen. Zo zonde!

Door je prioriteiten scherp te hebben en dit in een systeem te stoppen, maakt dat deze zaken gewoon keer op keer gedaan worden. Waarbij prioriteiten stellen ook vaak een vak apart blijkt te zijn, want waarschijnlijk dat jij ook wel eens dingen doet die echt (nog) geen prioriteit zijn met de fase waar je je nu in begeeft met jouw bedrijf.

En ik snap het wel. Want dingen doen die lekker veilig voelen – en je daarmee nog niet echt zaken doet die inkomen bevorderen – voelen misschien als heel nuttig en nodig om te doen, maar levert je niet de gewenste omzet op. Ik ben heel benieuwd hoe dit voor jou is.

Er komt ook mega veel op ons af als ondernemer. En wanneer dat systeem er uiteindelijk wel is en er structuren zijn ingebouwd in ons bedrijf, groeit het en dienen onze systemen mee te groeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • een systeem voor doelen stellen en werken
  • een marketing systeem
  • een funnel systeem
  • een systeem voor je boekhouding
  • een leadgeneratie en opvolg systeem
  • een systeem voor aansturing van je team wanneer je gaat uitbesteden.

Werkelijk alles is een systeem. En weet je, daar moet je ook weer niet teveel in doordraven. Want wanneer je alles in systemen stopt en denkt dan zelf niet meer aan het werk te hoeven, dan werkt het systeem ook niet he? Dat begrijp je. En durf ook een systeem weer los te laten wanneer het niet werkt. Het systeem van jouw bedrijf is er om jou te ondersteunen, om zaken logischer, makkelijker en realiseerbaar te maken.

Ik ben ook vooral een doener. En niet super planmatig van nature. Maar het heeft mij zoveel opgeleverd door wel met een systeem te werken. En hoe ver ik de systemen doorvoer, daar mag ik in groeien. Ik merk nu aan alles dat het tijd is. En dus gaat dat systeem mee. Uplevelen.

Daar ga ik aankomend jaar onder andere aan besteden, naast dat ik voel dat ik nog (weer meer) voor mijn boodschap mag staan, wat mij drijft. En dat ben jij, the crazy one. Die haar lef en daadkracht wil aanboren om die boodschap die je zo aan het hart gaat op een groter podium te plaatsen. Die ook wil uplevelen. En daarvoor mag je de ‘crazy one’ die je in jezelf hebt zitten wat vaker toelaten. Zullen we dat doen?

En wellicht ben jij daarbij op zoek naar een beter systeem voor jouzelf en jouw bedrijf. Werken vanuit strategie in plaats van losse flodders. Voor jouw positionering, maar ook voor tal van andere zaken in jouw bedrijf. Wil je horen welke tools er zijn om te ondersteunen. Wat nu echt belangrijk is om als eerste prioriteit aan te geven en wat niet. Welke acties je nu hebt te doen op maandelijkse, wekelijkse en soms zelfs dagelijkse basis. Wat is er nu echt nodig om de voor jou juiste klanten aan te trekken. Waar mag je meer gaan leunen op werkende strategieën zodat je jouw real crazy message nog meer out there kunt brengen. Dat is waar het voor mij over gaat.

 

PS:
Dit zijn 2 manieren waarmee ik je kan helpen bij het door ontwikkelen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

  1. Luister hier mijn Hoogvliegers Podcast. En vind je het tof? Abonneer je dan gelijk en laat hier even weten wat je ervan vond, thanks! 😊
  2. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven