Ik trok de stekker uit mijn lancering - Chanthal Hagedoorn
Blog visuals

Ik trok de stekker uit mijn lancering

Het onderwerp van deze blog klinkt als een clickbait, I know, maar het is mijn eerlijke, oprechte verhaal.

Ik trok de stekker uit mijn lancering en ik ga je vertellen waarom ik dit heb gedaan.

Ik weet van veel ondernemers dat ze ook wel eens twijfelen. Of ze ergens goed aan doen, welke richting je op mag gaan en of dat wat er in je hoofd omgaat nu je intuïtie is waar je naar mag luisteren, of dat je brein je voor de gek houdt en je saboteert.

En daarom wil ik hier eerlijk met je over zijn. Omdat dit soort gevoelens en gedachten in iedere groeifase van je onderneming op kunnen ploppen. Dus niet enkel als je startend bent, maar juist ook als je al wat verder bent met je bedrijf en er vaak meer op het spel staat. Want waar je in het begin soms bang kunt zijn of het allemaal wel gaat lukken, kun je wanneer je verder bent met je business bang zijn om het allemaal weer te verliezen. Lekker paradoxaal.

Ik denk dus dat je er wat aan hebt door van mij te horen hoe ik hiermee om ga. En sowieso ben ik voorstander van meer open en – eerlijkheid in mails of socials.

So, hear me out.

Op 17 oktober zou ik starten met een nieuw programma, de LevelUP Business Academy. Ik was er vol van en in dit programma zou al mijn kennis samen komen.

In de week voorafgaand gaf ik drie dagen lang gratis mijn kennis en inspiratie weg in de Level UP your Business Masterclasses (misschien heb je ze gevolgd? 🙂 )
Dit vond ik een waar feest om te doen.

Maar eerlijk is eerlijk, er waren ook signalen op voorhand waar ik beter naar had kunnen luisteren. Zo gingen er in aanloop naar de promotie van de masterclasses een aantal zaken mis, waaronder mijn advertenties die door allemaal problemen veel te laat werden opgestart.

Ik was in de weken voorafgaand heel druk met de verhuizing van mijn kantoorpand wat nogal rommelig verliep en veel meer werk was dan gedacht (lees: ik had behoorlijk wat zooi in de afgelopen 5 jaar op mijn stek verzameld).

Er waren wat dingetjes achter de schermen die niet helemaal goed liepen met het klaarzetten van de leeromgeving.

En toen ik mijn hele planning aan het maken was met de verschillende data wanneer wat zou zijn, hoorde ik een stemmetje binnenin mij die zei “maar ja, je bent nu wel druk met die data, maar het is maar zien of je het ook echt gaat doen allemaal”.

Ik schrok me kapot. Maar in plaats van om op dat moment echt even te gaan voelen in mijzelf, ging ik door en stopte ik deze gedachte weg. Bestempelde het als onlogisch.

Bovendien stonden eerst de masterclasses op de planning en daar had ik onwijs veel zin in. En ging ik dus door op de trein die ik was ingestapt.

De masterclasses waren superleuk en genoot ik van, en de deelnemers ook (uit wat ik terug kreeg van de reacties). En in het moment van deze week, een lancering draaien, deed ik wat ik altijd heb gedaan en presenteerde dus ook mijn aanbod op de laatste dag van de masterclass 3-daagse.

En toen ontstond er even rust, een adempauze. Ik deed nog wel wat ik vond wat ik had te doen, dus de opvolgmails gingen de deur uit naar de deelnemers. Maar door die adempauze ontstond er meer ruimte en nam ik wél de tijd om te voelen en te reflecteren. En kwam het als een donderslag bij heldere hemel binnen: ik ga dit programma nu niet starten.

Ik dacht eerst ‘wat doe je nou – wie trekt er nu de stekker uit haar eigen lancering?’ Maar wist ook meteen, nee dat is je ego die dat roept. Ik voelde ook gelijk waar het wel naartoe mocht en waarom er in aanloop al steeds dingen gebeurden die niet helemaal lekker liepen. Waar het universum mij al dingen vertelde, maar ik nog niet bereid was te luisteren.

Dus trok ik na 2 opvolgmails de stekker uit mijn lancering.

In mijn nieuwste podcast #65 vertel ik je het hele verhaal. Hoe ik hoe ik tot deze keuze ben gekomen, welke signalen er nog meer (op voorhand) waren, hoe ik ben om gegaan met mijn twijfels en hoe ik van onzekerheid naar een diep weten ben gekomen.

Luister hier de Podcast

Wat dit ‘diepe weten’ is en wat ik nu ga doen, deel ik ook in de podcast met je.

Ik geloof echt dat het de moeite waard is om ‘m te luisteren, zeker als je zelf ook wel eens twijfelt in je business over wat je hebt te doen, hebt los te laten of welke richting je op mag gaan.

Wat ik je in ieder geval kan meegeven. Vaak zijn er al signalen, dingen die gebeuren waar je van baalt, die niet zo lekker lopen, iets wat je onzeker maakt, of juist een eenmalig iets wat je vrij plotseling overkomt en je heel tof vindt en daar juist meer van zou willen.

Stel jezelf dan eens deze vraag: Waartoe nodigt het leven jou op dit moment uit?

Waarom denk je dat de dingen gebeuren die op dit moment in jouw leven gebeuren? Wat voel je hierbij?

Het helpt als je dieper durft te gaan en jezelf op het antwoord dat je geeft nog 5 – 7 x de ‘waarom vraag’ stelt. Deze oefening heet ‘7 levels deep’ en het helpt je om je zo dicht mogelijk bij je ware essentie te brengen. Probeer het maar eens. En als je er iets met me over wilt delen, superleuk, dat mag altijd. Stuur dan me dan even een mailtje op info@chanthalhagedoorn.nl

Als je mijn podcast luistert, hoor je dat ik op het einde van de podcast vertel over mijn Reconnect to Soul & Business Retreat dat van 12 t/m 15 december plaats vindt. Als er namelijk iets is waar ik meer dan 1000% op voel dat ik het te doen heb, is het wel dit. En volg je me op instagram of luister je vaker mijn podcast, dan heb je me hier vast al eerder over gehoord. In de zomer was ik namelijk al locaties aan het scouten voor het retreat (het moest kloppen!) en heb ik een aantal keer al iets over deze zoektocht gedeeld. Nou, het is helemaal rond. We hebben een prachtige locatie gevonden in Limburg, waar we je in de watten leggen (als je mee gaat natuurlijk), waar je een eigen kamer hebt en je 3,5 dag een deep dive maakt en je opnieuw gaat verbinden met je body, soul & business.

Een transformationeel retreat dat je opnieuw verbindt met je diepste zelf en jouw bedrijf om te kunnen doen, zijn en ownen waar je hart van in de fik gaat. ❤️‍🔥

Klik op de volgende link voor meer informatie en aanmelden: https://www.chanthalhagedoorn.nl/business-retreat/

We hebben max. 10 plekken beschikbaar. Voel je welkom! En wil je reageren op deze blog of wil je me even spreken over het businessretreat? Stuur dan gerust even een mailtje naar info@chanthalhagedoorn.nl dan bellen, dm-en, zoomen of mailen we even.

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven