I did not die. - Chanthal Hagedoorn
Blog I did not die

I did not die.

Vroeger droomde ik ervan om op het podium te staan. Om danseres te worden.  Nu heb ik dit ook veel gedaan.  Dansen, semiprofessioneel, tot ongeveer mijn 27e. Ik voelde me thuis op het podium en kon er echt stralen. Ook heb ik jarenlang aerobics en dance lessen gegeven.

Nu zou je denken dat het voor mij niet spannend zou zijn om in het licht te staan. Het podium te pakken. Met zoveel ervaring.
Maar oh boy wat vond ik het spannend om echt zichtbaar te worden in en met mijn bedrijf.
En voor degenen die mij al een tijd volgen weten dat ik met mijn eerste bedrijf juist vrouwen hielp om van hun angsten af te komen, hoe ironisch. Maar goed, als je anderen met iets helpt wil natuurlijk niet zeggen dat je zelf nooit angsten kent. 😉

Maar sjonge, ik weet echt nog goed hoe mijn eerste facebook live verliep. Ik stond in een slecht verlichte kamer en heb mijn telefoon eerst op wel 10 verschillende plekken neergezet omdat ik vond dat de achtergrond niet mooi was. Voor me had ik grote vellen papier opgehangen met tekst en steekwoorden, want ik was veel te bang dat ik zou vergeten wat ik wilde zeggen.
Na eerst een aantal proeftakes te hebben genomen met enkel een video (dus nog niet live!) besloot ik om dan maar te gaan. En hoppa ik drukte op de live knop. Daar ging ik.
Op dat moment was ik totaal niet bezig met wat ik nu eigenlijk aan het doen was. Ik zei wat ik moest zeggen en dacht zelf nog wel dat ik heel enthousiast over kwam. Ik probeerde een duidelijke CTA (call-to-action) op het einde te doen en sloot de live af. Hadden er mensen live gekeken? Ik had geen idee, daar was ik totaal niet mee bezig geweest!

Ik keek de live terug en ik kon wel door de grond zakken. Ik vond het zo slecht. Nog afgezien van wat ik zei, want inhoudelijk was het best oké, maar ik zag 0,0 energie terug. Terwijl ik zelf nog zo dacht dat ik enthousiast over kwam. Ik keek niet in de camera, maakte geen verbinding met de kijker (want oh hemel er waren wel degelijk mensen die de live op het live moment ook hadden mee gekeken) en de CTA op het einde leek meer op een slappe bak koffie dat niet te verteren is.

Mijn vinger verschoof al naar het knopje ‘verwijderen’ en toen bedacht ik me. Ik ging nog eens rustig zitten en bekeek de live nog eens. Was het echt zo slecht? Ik werd iets milder in mijn oordeel en hoewel ik het nog steeds niet heel goed vond, besloot ik de live maar gewoon te laten staan. Juist deze live zou mij helpen het volgende keren beter te doen. Een beetje meer kon ik trots op mijzelf zijn dat ik het toch maar gewoon had gedaan. De live verwijderen zou staan voor dat het niet gebeurd zou zijn. Terwijl ik wist dat deze video juist een belangrijk kantelpunt voor mij zou betekenen.

En dat bleek ook zo. De volgende keren zorgde ik voor iets betere randvoorwaarden, zoals goed daglicht (toen had ik nog geen speciale lampen), ik danste vooraf (voor een high energy vibe maar ook om de spanning wat kwijt te raken, want die was er nog steeds hoor) en dit keer geen papieren voor mijn neus, maar gewoon, vanuit mij. En zo werd ik er steeds meer comfortabel bij.
Al is het zo dat ik zelfs vandaag de dag nog een zekere spanning voel voor iedere video, live, webinar or what so ever. De ene keer meer dan de ander. Maar ik weet echt dat deze spanning ook oké is, het mag er zijn. En het helpt me soms ook om beter te presteren. Ik had nu eenmaal gekozen dat ik mijn bedrijf wilde laten groeien, ik wist dat ik hiervoor flink zichtbaar had te worden en daar hoorden deze zaken nu eenmaal bij. Dus kon ik enorm in de weerstand blijven zitten of mijn angsten aanvaarden en besluiten toch te gaan lopen. Met de angsten erbij. Gezellig joh!

En weet je wat nou het mooie is?

 

I did not die.

 

Mijn allereerste challenge in 2017, dat was een dingetje hoor. Maar. I did not die.
Mijn allereerste webinar in datzelfde jaar. Ik zweette peentjes. Maar. I did not die.
Mijn allereerste video’s voor een online programma. Ik versprak me wel 100 keer. Maar. I did not die.
Mijn eerste podcast afleveringen, deze zomer gelanceerd en alle nieuwe dingen blijven spannend. Maar. Ik did not die.
Vorig jaar gaf ik mijn eerste grotere live event, weer spanning alom. Maar. I did not die.

En nu heb ik geen idee waar jij met je bedrijf staat. Misschien ga je regelmatig live op facebook, instagram op upload je video’s naar youtube. En misschien heb je dit ook nog nooit gedaan en vind je een post plaatsen al lastig genoeg. Maar de eerste keer van iets waarmee jij flink zichtbaar werd voor jouw bedrijf staat ook vast nog in je geheugen gegrift. Hopelijk kan je er nu om lachen, zelfs als dit nog maar onlangs is geweest. Slechter wordt het in ieder geval niet, je wordt er enkel beter in.
En dat is precies wat ik mijzelf heb voorgehouden en mijzelf er gewoon niet zo serieus in heb genomen. Ik denk dat dat vaak de valkuil is. We zijn veel te serieus, te perfect en ontnemen onszelf daarmee op voorhand al de kans om te groeien.

Ik ben het aangegaan en ga het nog steeds aan. Ieder jaar groei ik. En de mate van zichtbaarheid en consequente acties dragen wel degelijk bij aan succes. En dus nodig ik jou uit om dit ook te gaan doen.
Want ik weet als geen ander dat iedere ondernemer angsten heeft. Wat wil jij eigenlijk het liefste doen of neerzetten en doe je niet vanwege jouw angsten?
En angst klinkt vaak zo groot he? Misschien denk je ‘dat heb ik niet’. Want ik durf wel live te gaan of iets anders op social media te doen.

Maaaarrrr…., let op!

  • Ja zeggen terwijl je nee bedoelt = angst (voor afwijzing)
  • Meegaan in/met de groep terwijl je er eigenlijk niet meer past = angst (fear of missing out)
  • Investeren op kleine schaal i.p.v. die investering die echt het verschil zal maken = angst
  • Niet kunnen uiten waar je hulp bij nodig hebt = angst
  • Denken dat je iets niet kunt en het daarom maar niet doet = angst
  • Er zijn er al zoveel die dit doen, waarom zou ik nog onderscheidend zijn = angst.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Je herkent vast enkele van mijn voorbeelden.

Ik wil je uitdagen om dit echt eens bij jezelf aan te kijken. Want waar sta jij jouw eigen doorbraak of verdere succes in de weg?
Want in jouw angst ligt ook jouw grootste verlangen. Trust me!

Ik ben er een expert in en herken dit meteen bij mijn klanten. Het is ook niet erg. Erkennen dat je angst voelt is al zo bevrijdend. Maar als je dan jezelf toe staat om je echt open te stellen voor dat verlangen van je, jezelf openen voor een groter succes. Daar komt altijd, altijd iets moois uit voort.

Je kunt het ombuigen. Ik wil je dan ook vooral laten zien dat een angst niet perse negatief is. Het is positief! En, je bent niet gek dat je deze angsten soms hebt. Je bent ook niet gek dat je er soms voor wegloopt.
Maar laat het niet met je aan de haal gaan. Geloof dat wat je jezelf vertelt niet altijd zomaar klakkeloos.

 

It takes a little craziness to make a difference.

 

En als je voelt dat het tijd voor jou is om te gaan vliegen, om nu echt verder door te pakken, dan help ik je graag. Want er zijn altijd honderden reden te bedenken waarom je iets nog niet zou (hoeven) doen, maar je hebt er maar 1 nodig om het wel te doen.
Daar ligt jouw next level.

Dit najaar start een nieuwe ronde van De vliegroute naar next level ondernemerschap. Ik nodig je uit om vrijblijvend met mij jouw stippen op de horizon te bespreken. Graag laat ik je de mogelijkheden voor jouzelf zien die je zelf misschien niet ziet. Hoe je jouw positie kunt verbeteren op de markt. Een plan kan maken met strategieën die voor je gaan werken. Als jij bereid bent om aan het werk te gaan en je verlangen gaat leven. Vul dit formulier in en ik neem contact met je op. Ik spreek je heel graag. 🙂

PS:
Dit zijn 2 manieren waarmee ik je kan helpen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf dat past bij jou. Kijk maar of er iets voor je bij zit:

  1. Luister hier mijn Hoogvliegers Podcast. En vind je het tof? Abonneer je dan gelijk en laat hier even weten wat je ervan vond, thanks! 😊
  2. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven