#59 Wat mijn Eerste Hulp ervaring op Elba me leerde over mijzelf en het systeem. - Chanthal Hagedoorn
Chanthal59

#59 Wat mijn Eerste Hulp ervaring op Elba me leerde over mijzelf en het systeem.

Als je me op Instagram volgt dan weet je dat onze vakantie een beetje met een domper is geëindigd. Ik werd op een van onze laatste avonden in een dorpje onwel en werd met gillende sirenes naar de Eerste Hulp gebracht op het Italiaanse eiland Elba.

Naast dat het voor mij een surrealistische ervaring is geweest waarover ik je vertel in de podcast, heeft het mij ook een aantal zaken heel duidelijk gemaakt.

Over vertrouwen, over trouw zijn aan mijzelf, mijn intuïtie volgen, zelfregie, goed nadenken, communicatie (en wat het gebrek hieraan doet) en leiderschap.

Dit zijn allemaal zaken die ook essentieel zijn in het ondernemerschap.

Daarbij kreeg ik sterk de indruk dat mijn opname iets was waar geld aan verdiend kon worden. En niet dat geld verdienen niet oké is, maar wel als wat er verdiend kan worden boven mijn welzijn wordt gesteld.

En ik ben hiermee tot de conclusie gekomen dat dit in iedere branche gebeurd. Waar er geld wordt verdiend, terwijl dat niet het beste is voor de klant.

Ik heb er een bloedhekel aan.
Maar ik zie het als een systeem waar we in zitten en zelf vaak ook (ongemerkt) aan mee doen.

Het zijn de leiders, de visionairs, die het anders doen en gaan doen en verder kunnen kijken dan snel geld verdienen. Want geld verdienen mag je. Veel zelfs, wat mij betreft.

En hiermee mag je ook gebruik maken van systemen die er zijn.

Maar sommige systemen zijn echt fucked up. En kan in sommige gevallen meer kwaad doen dan goed.

Juist als zelfstandig ondernemer kun je hierin, veel directer, een verschil maken voor je klanten.

Want ook al heb je de beste intenties. Dat is niet altijd genoeg. Durf je zelfs jouw intenties in de weegschaal te leggen en te onderzoeken waar jij al dan niet deelneemt aan het systeem, waar dit goed is of niet goed is. En anders kan?

Als je dat durft, ben je het systeem vooruit en kom je pas echt bij onbegrensde mogelijkheden.

Ik wens je veel luisterplezier!

Luister hier via iTunes

Luister hier via Spotify

 

Wil je de mogelijkheden bespreken om met mij samen te werken, voor het 6 maanden traject LevelUP voor ondernemers die toe zijn aan groei [start oktober] of voor mijn 1:1 Open Up Mentorship? Boek hier direct je call.

Wil je op de wachtlijst voor het Reconnect to Soul & Business Retreat? Stuur dan een mail met je gegevens naar: support@chanthalhagedoorn.nl

Volg me hier op Instagram: @chanthalhagedoorn.nl

Liefs, Chanthal

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven