Hoe ga je om met de energie van december? - Chanthal Hagedoorn
Hoe ga je om met de energie van december Chanthal Hagedoorn

Hoe ga je om met de energie van december?

Het is vandaag alweer 10 december en dat betekent dat we de laatste maand van het jaar al weer ruimschoots zijn ingestapt (en voor mij persoonlijk ook dat mijn dochter vandaag 9 jaar is geworden!). Nu de Sint het land uit is ontstaat er ook gelijk een andere energie, merk ik zelf altijd.

Voor mij is december een maand van huiselijkheid, naar binnen keren, terugblikken op het afgelopen jaar….om van hieruit weer langzaam vooruit te kunnen kijken naar het nieuwe jaar en mogelijkheden die daar zijn te vinden en creëren.

Ieder jaar versterkt de energie zich rond december en de kerstperiode. Veel mensen voelen zich vaak in deze maand ‘overladen’ en worden er opeens nog allerlei ’to do-lists’ bij gehaald, die perse voor 1 januari gedaan moeten zijn.

Ik wil je vragen… Laat dat los. Het is een ontzettend bewogen jaar geweest voor velen en we zitten momenteel in een transitie naar een nieuwe wereld. De wereld zoals we deze kenden voor 2020 zal nooit meer hetzelfde zijn. Voor sommigen betekent dit ook letterlijk rouw, om wat is geweest, de turbulentie die voelbaar is en een bepaalde onzekerheid die je in meer of mindere mate ervaart.

En toch….. tóch is er ook iets in jou, jouw diepere zelf en jouw diepere weten, dat zich nu meer dan ooit wil laten zien.  Het wil zich manifesteren. Licht schijnen op de wereld. Op die wereld waar jij een verschil kan maken voor velen. Én die energie is ook al voelbaar.

Kijk maar eens of je deze bij jezelf bemerkt. Of je hier bewust bij stil kan staan.
Dat voelt soms onwennig, en toch is dat ook een energie die in jou huist, waar je vaker en op een dieper niveau contact mee mag maken.

Niet alleen in december natuurlijk. Alleen december is er wel bij uitstek geschikt voor. 😊

Er is een gezamenlijke inspanning nodig voor een meer liefdevollere wereld, maar een ieder heeft een uniek stuk hierin te doen. Jij hebt een uniek stuk te spelen!

Daarmee gaf het afgelopen jaar een ieder van ons op een bepaalde manier ‘de waarheid’, over hoe je de wereld ziet, over jou, over je waarden en normen, wie je bent, wie je wilt zijn, hoe je wilt leven en wat jouw eigen specifieke taak is op dit moment. Er komen nu dingen naar boven bij je, die eerder niet naar voren kwamen omdat de wereld er nog anders uit zag.

Hiervoor is voelen belangrijk. Wat past bij jou? Hoe voelt het voor jou bij wat je ten diepste wenst?

Als je namelijk naar binnen keert en kunt intunen op je intuïtie en energie. Alsook de energie om je heen kunt voelen die aan het veranderen is. Daarmee creëer je op een dieper weten voor jezelf een soort van blauwdruk.

Momenteel gaat het er niet zachtzinnig aan toe in de wereld. Alles wat er nu gebeurt, kan als slecht voelen of oneerlijk. En begrijp me heel goed, persoonlijk vind ik deze tijd ook lastig, pijnlijk en soms zelfs ontluisterend.

Maar vanuit spiritueel oogpunt bezien, zal deze transformatie in ons eerst nodig zijn om tot een nieuwe helderheid en weten te komen.

Deze transformatie kan hard werken zijn, op energetisch niveau maar ook op zelf-niveau. Dit kost energie en kan vermoeiend zijn. Dit maakt je soms  wiebelig en vraagt moed en vertrouwen om mee om te gaan.

Vertrouw erop dat het goed komt en geef je over aan het proces.

Zachtheid en meebewegen helpt je hiermee voor jezelf. Zeker voor december. Keer naar binnen.
Want hoe beter je jezelf leert kennen en kunt begrijpen, weet wat er werkelijk binnen in jou speelt, hoe makkelijker de transitie zal zijn in wat jij wilt creëren, neerzetten en bijdragen in de wereld, van jezelf en van jouw klant.

Laat dat nou nét het topic zijn waar ik me met mijn Level UP! Mastermind deze hele maand op richt. Je leest alles over de Mastermind hier.

Super als je erbij bent! Zeker nu in december. Gun jezelf dit mooie (business)cadeau, waarin we in december ons niet richten op ‘hard’ werken, maar op ontspanning, jouw energie beter leren kennen, visualisaties en een prachtige Breathwork sessie van Marinka Bil. Je bent meer dan welkom!

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven