You can run the show. - Chanthal Hagedoorn
Blog You can run the show

You can run the show.

Afgelopen vrijdag had ik een kick-off met mijn toppers van het jaartraject De vliegroute naar next level ondernemerschap. 15 mooie vrouwen, ieder met haar eigen verhaal, achtergrond en missie. Het raakt me keer op keer om te horen waar iemand vandaan komt, waar ze nu staat en waar het verlangen ligt om naartoe te mogen groeien.

Te mogen groeien…
Hierin zit voor mij alles. En dus neem ik je in deze zalige zoete zondagse zinnen even mee in een stuk over dromen, je why, strategie en jouw mooiste leven leven.

Weet je, veel mensen zien mij als enorm strategisch en planmatig. En ja, dat ben ik ook. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik van nature dit zo sterk heb. Ik ben wel enorm vasthoudend en verlies mijn doelen niet uit het oog. Maar het echte plan, strategieën ontwikkelen en optuigen, dat heb ik mijzelf aangeleerd. Op deze manier werken, heeft mij enorm veel rust in mijn bedrijf (en kop! 😉) opgeleverd.

Het plan helpt me om daadwerkelijk mijn dromen te bereiken. En ze zijn hiermee dus altijd het middel, nooit het doel. Dit zie ik wel eens mis gaan. Dan worden strategieën doelen op zich, en die kunnen met je aan de haal gaan. En dan werkt het niet.

Te mogen groeien…

Wat ik doe is mij altijd verbinden met mijn why, mijn grote waarom. Waarom wil ik dit? En niet enkel een why uitgedacht en voelbaar naar je ideale klant toe (ja, dat is ook belangrijk) maar deze zelfde why vind ik minstens zo belangrijk voor jezelf.

Waarom wil JIJ dit? Ook hierbij geldt, je bedrijf zelf dient nooit het doel te zijn. Het is een middel waarmee je jouw mooiste leven mag vormgeven.
En natuurlijk gaat het hier ook wel eens mis. Dan wordt het middel het doel en zie je vroeg of laat afgebrande ondernemers. Omdat ze ergens onderweg de verbinding met hun why zijn verloren.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niks voor je bedrijf over dient te hebben, of dat je niets hoeft te doen om succes te bewerkstelligen. Natuurlijk wel, daar is ook niks mis mee. In het opzoeken van grenzen zit groei verborgen. Ik vraag ook altijd aan mijn klanten:

 

“Wat ben je bereid om te doen voor je bedrijf? En wat ben je bereid om te laten voor groei die jij wilt?”

 

En dat 2e stukje is vaak een lastiger vraag dan de eerste, dat begrijp je. Daar moet even wat langer over nagedacht worden.

Vaak denkt men dan dat dit enorm impliceert dat het gaat om harder werken, alles voor je bedrijf aan de kant schuiven om dat grote succes te bereiken. Maar succes is geen succes als je er zelf als ondernemer niet blij van wordt, geen drive voelt of geen enkele vrije tijd meer over hebt. Soms gebeurt dit wel tijdelijk en dan is het zaak dit te herkennen. Het betekent vaak dat je toe bent aan een nieuwe fase met je bedrijf en dat hier weer andere keuzes gemaakt dienen te worden. Zowel voor de voorkant, als voor de achterkant van je bedrijf.

Zaken bereid zijn te laten, daarmee zeg je nog meer ja tegen jezelf. Dan dien je wel hierbij te weten hoe jouw mooiste leven eruit ziet. Omdat je bedrijf immers een van de middelen is hiervoor.

Je weer opnieuw kunt verbinden met jouw why. Hoe voelt deze, waar is het veranderd voor je? Dat vraagt steeds weer keuzes maken en jezelf en je bedrijf door ontwikkelen. Dat is voor mij werken aan persoonlijk en zakelijk meesterschap.

Vraag jezelf dus niet alleen regelmatig af of je bezig bent dat beste en mooiste bedrijf te creëren, maar of je bezig bent om dat beste en mooiste leven te leven.

Te mogen groeien…

Jezelf hiermee toestaan om dat na te streven. Blij zijn met daar waar je goed in bent. Van betekenis zijn voor een ander. En hopelijk zie je hiermee dat ondernemers een groot voordeel hebben. Cause you can run the show. Instantly.

Dat is wat ik noem concessieloos ondernemen. Volop ja zeggen tegen jezelf. Tegen een bedrijf dat jij wilt, dat past bij jou, waar anderen ongelooflijk blij met je zijn en dat voedend is om jouw mooiste leven te leven.

Ik ben heel benieuwd hoe dit voor jou is. Laat je het me weten? Dat kan door hieronder een reactie te plaatsen of me een insta DM te sturen. Leuk om van je te horen. 🙂

 

PS: Dit zijn een aantal manieren waarop je met me kunt werken de komende tijd:

  1. Wil je meer vervulling en winst in je business ervaren door het creëren van een definitieve waarde omslag in je positionering en mindset en nu echt doorgroeien? Boek dan hier je call met me voor mijn jaarprogramma.
  2. Iedere maand gaan kort de deuren open voor de LevelUP! Mastermind. Iedere maand staat in het teken van een ander topic. Je krijgt iedere maand een masterclass over dit topic, een Q&A waar je me al je vragen over business en persoonlijke groei mag stellen, een daadwerkelijke online mastermindsessie waar je zelf je case inbrengt, en iedere maandag een korte live van mij om je een boost te geven voor de week die komen gaat in een besloten facebookgroep. Daarnaast krijg je nog vele extra’s van me daar en toffe bonussen.
    Je kan per maand in- en uitstappen. Check it out! 😊

Chanthal Hagedoorn

De coach voor ondernemers die zichzelf vanuit een kloppende positionering en strategie plek in de markt willen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven