nieuwe header OVER MIJ Chanthal optie 1
Over Chanthal Hagedoorn

Met mijn gezin woon ik in Deventer. Vol toewijding kunnen werken is voor mij belangrijk. Er voor mijn kinderen kunnen zijn net zo. In de tijd dat ik nog in loondienst werkte schuurde dat wel eens, zeker toen mijn zoon toen hij 1,5 jaar oud was in het ziekenhuis kwam te liggen en hij behoorlijk ziek was.

Ik wilde het anders doen. Meer autonomie en vrijheid om zelf te kunnen bepalen wanneer, hoe en waar ik werk. Ik ging ondernemer worden! Niet dat ik dacht dat het mij de perfecte balans zou opleveren, daar geloof ik niet zo in. Wel dat ik eigen regie zou hebben over mijn tijd en vrijetijd en mocht gaan neerzetten wat ik ten diepste zou willen. Wat vanuit mij zou komen, met mijn talenten.

En als ik heel eerlijk was naar mijzelf wist ik dat de wens om een bedrijf te starten al heel lang aanwezig was. Op mijn zestiende droomde ik van een eigen sportschool. Als jong meisje was ik al druk met dans en bewegen. Op mijn zestiende had ik mijn aerobicsdiploma’s binnen en stond ik voor volle groepen mijn lessen te draaien. Het was een fun tijd!

Toch heeft het nog geduurd tot mijn 33e voordat ik de stoute schoenen aan trok en het ook echt deed. Mijn bedrijf starten.

Waarom heeft dat zo lang geduurd? Nou, ik was eerst vooral bezig met ervaring opdoen. En toen ik in een baan als leidinggevende van een groot team in de sportbranche vooral een heel goed resultaat wilde neerzetten, een happy team om mij heen belangrijker werd dan ik zelf - vergat ik mijzelf en mijn ondernemersdroom. Ik nam ontslag en ben 3 maanden op reis gegaan. Naar Nieuw-Zeeland. In dit prachtige land heb ik de ruimte en rust in mijzelf hervonden.

Terug in Nederland ging ik aan de slag in een baan op het gebied van communicatie en later Human Resources, waarin ik was opgeleid. Ik had echt wel plezier in mijn werk, maar toch bleef het knagen. Wanneer ging ik nou doen wat ik eigenlijk het liefste wilde?

Middenin de crisisperiode zei ik wederom mijn baan op. Ik startte mijn bedrijf in coaching & counseling. Volgde opleiding na opleiding. Mijn kennis werd groter. Mijn bedrijf groeide. Maar echt bloeien deed het pas toen ik mijn plek volledig ging innemen. En ook fors ging investeren in mijn bedrijf. Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling voorop stelde in plaats van de vakinhoudelijke kennis.

Met vallen en opstaan heb ik geleerd wat het ondernemerschap inhoudt. Het is een reis wat ik niet had willen missen. Tegelijkertijd had ik gewild dat ik eerder een fijne coach had gevonden die mij de zo noodzakelijke businesskneepjes van het vak had geleerd. Maar eerlijk is eerlijk. Dat ik mezelf had toegestaan om dit te mogen doen. Een goede coach inhuren, een designer voor mijn branding, een VA, een goede webdesigner. Ik vond dat ik het allemaal zelf moest doen. Misschien herkenbaar.

Over Chanthal Hagedoorn

In de eerste jaren van mijn ondernemerschap deed ik maar wat. Ik ging binnen de geijkte kaders aan het werk en runde, overigens met veel passie mijn toenmalige praktijk. Ik dacht iets te moeten doen omdat dat zo hoort. Ik heb geleerd, ondanks dat mijn bedrijf wel groeide en ik meters maakte, dat dat niet is wat ondernemerschap is. Niet echt.

Toen ik in mijn privéleven afscheid had te nemen van enkele mensen die mij zeer dierbaar waren kwam ik stil te staan. Van hieruit maakte ik opnieuw contact met mijzelf. En voelde een vurig verlangen om het anders te gaan doen. Mijn bedrijf opnieuw in te richten. Ik ben terug naar de tekentafel gegaan en heb mijn hart laten spreken.

Ging ik nog wel vol vuur en enthousiasme voor mijn idealen, waar ik ooit het ondernemerschap voor was ingestapt. Wat bracht het mijzelf nog?

Ik realiseerde me dat ik veel te klein aan het ondernemen was en dat was slikken. Ik miste de grote dromen realisatie in mijn onderneming. Ik wilde uitpakken! Ik kon niet anders dan concluderen dat deze aspecten niet terug te vinden waren in mijn bedrijf.

Met mijn daadkracht in me ben ik aan de slag gegaan. Alles ging op de schop. Ik zei een goedlopende praktijk op. En opnieuw investeerde ik mega in mijzelf en mijn bedrijf.

Ik volgde seminars, businesscoaching en diverse trainingen.  Slurpte businessboeken naar binnen (dat doe ik nog steeds) en heb geleerd wat de succes ingrediënten zijn van een succesvol bedrijf.

Voor mij is succes belangrijk.
En ik hoop voor jou ook.

Want wanneer jij succesvol bent betekent het dat jij, met jouw missie of droom, heel veel mensen bereikt! En wat is er nu mooier dan dat?

En dat is precies waar ik een kei in ben om ondernemers mee verder te helpen.

Inmiddels help ik al enkele jaren ondernemers te starten met hun bedrijf of help ze een upgrade te geven voor hun bedrijf.  Ik doe niets liever dan jou helpen een vet gaaf bedrijf neer te zetten. Waar jij succes op succes behaalt omdat je prachtige idealen hebt om voor op te mogen staan!

Mag jij succesvol zijn van jezelf?

Ik ontmoet je graag!

handtekening